FOLKEBIBLIOTEKET #3, onsdag 4. mai kl. 19.00

Lars Skinnebach: opplesning, foredrag og samtale.

 

Dokumentasjon

LARS SKINNEBACH: Del I, foredrag (57:43)

Del II, foredrag og opplesning (01:14:53)

Videoen av Goodiepal og Sygnok som Skinnebach viser finnes her.

Foredraget transkribert (html)

 

I Lars Skinnebachs nyeste prosjekt, Øvelser og rituelle tekster (After Hand 2011), forsøker han å bruke poesien og boka helt instrumentelt i politisk øyemed. Blant annet må kjøperne skrive under en kontrakt på at de ikke skal kjøpe annet enn mat de neste fem dagene.

“Jeg stiller mig selv spørgsmålet, hvad kunsten skal stille op, hvis verden nærmer sig en altomfattende katastrofe. Jeg opererer med et handlefelt på 5-10 år hvor det er nødvendigt at ændre adfærd radikalt i forhold til udledning af drivhusgasser, hvis ikke vi skal sætte de irreversible processer igang som vil medføre verdensomspændende katastrofer og muligvis fjerne betingelsen for liv på jorden. Indtil videre har spørgsmålet medført et helt nyt kunstsyn (for mig) som tager udgangspunkt i rituelle og shamanistiske udtryksformer.”

Lars Skinnebach debuterte i 2000 med Det minste paradis (Gyldendal). Seneste utgivelser før Øvelser og rituelle tekster: Enhver betydning er også en mislyd (Gyldendal 2009) og Kapitaland (2010), som kom i den nordiske serien [NOORD], et samarbeid mellom danske Fingerprint, svenske OEI Editor og norske Gasspedal.

Lars Skinnebach intervjuet av Dansk radio: Kunsten skal få folk til at ændre adfærd


 

One Response to

  1. […] forteller i en performance han holdt på folkebiblioteket 4. mai 2011 (for de spesielt interesserte http://blogg.deichman.no/folkebiblioteket/folkebiblioteket-3/) om hvordan han ødela tidligere bøker for å lage en ny. Denne boka fikk tittelen Øvelser og […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *