Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Oddvar Thorsen E-bøker 13. januar 2011

Lydbøker på nett

På biblioteket har vi mange lydbøker på norsk, mens den engelske lydboksamlingen er litt mer beskjeden. Dette gjelder i enda større grad for den franske lydboksamlingen vår.

Da er det veldig bra at ildsjeler i USA og Frankrike har tatt seg bryet med å lese inn over 5500 bøker som ikke lenger er beskytta av opphavsretten i deres land.
I USA har nettstedet http://librivox.org/ samlet over fire tusen verk lest inn av frivillige. Alle bøkene er fra før 1925 som er grensa for det amerikanske «public domain», altså bøker som ikke lenger er beskytta av amerikasnk opphavsrett.

Den franske nettsida http://www.litteratureaudio.com/ tilbyr over 1600 bøker av forfattere som døde for over 70 år siden(dvs pre 1941).
Her er det med andre ord bare å fordype seg, også kan man fortsatt stikke innom biblioteket hvis man ønsker noe av nyere dato.

OT

2 kommentarer til “Lydbøker på nett”

  1. Birgitte Haug sier:

    Hei, er det en side jeg kan gå til for å finne de lydbøkene biblioteket har på nett? Jeg finner ikke ut hvordan jeg kan søke på dette på nettsiden til hovedbiblioteket.

    1. Ingela Nøding sier:

      Hvis du går på «Avansert søk» under søkefeltet, kan du søke dem opp. Du kan for eks. velge type lydbok, språk og målgruppe. Dette er resultatet av å søke på Brukernivå: Voksen og Medietype: Lydbøker på CD: https://www.deich.folkebibl.no/cgi-bin/websok?avsok_avgrens_001={ff=di%20og%20ff=dc}&avsok_avgrens_002=bn=a&avskjema=1&hpid=8636&mode=vt&st=a

Det er stengt for kommentarer.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.