Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Astrid Werner Tema 19. desember 2011

Julelesning

For meg er jula en tid for lesing. Jeg har noen faste ritualer som går igjen år etter år. Den hyggeligste av disse heter «Et julekvad» og  er Charles Dickens klassiske historie om Ebeneser Knug; den supergjerrige og humørløse mannen som ble hjemsøkt av de tre åndene og som til slutt fattet julens sanne budskap. En ordentlig julefortelling med lykkelig slutt.  Et julekvad tar jeg gjerne fram en gang i første halvdel av desember og leser litt i frammot jul – passer godt sammen med kaffe og noe i glasset.

Et annet rituale foregår 1. juledag. Det består i at jeg hvert år ønsker meg årets Thore Hansen-bok (les: bestiller), og når bøkene er pakket opp på julaften legges den eller de (enkelte år er han ganske produktiv..) på kaffebordet, klare til neste dag. Da er det bare å sette seg godt tilrette med bok, pledd og snop. Å lykke!

I det hele tatt er det få ting som er så hyggelig som å kunne krype under pleddet med en bok, og ha noe varmt innen rekkevidde, spør du meg.  Å forsvinne inn i en helt annen verden og bare la resten av verden seile sin egen sjø, er ren terapi.  Jeg gleder meg allerede til å kunne lese både gamle kjenninger og stifte helt nye bekjentskap. Og om noen skulle lure – årets Thore Hansen-bok er allerede bestilt…

Astrid

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.