Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Anniken Thorsen Intervjuer 9. juli 2013

Sommersnakk med Tyra Teodora Tronstad

Tyra Teodora Tronstad tror hun gleder seg til den nye boka hennes kommer. Den heter Det blir pinlig uansett, og er skrevet sammen med Bjørn Sortland. Vi tror det er grunn til å glede seg, for Tyras bøker har det med å være gode. Men først gleder hun seg til ferie med familien. Tyra liker seg godt der det er vann, enten det er ved Glomma, på en øy i Oslofjorden eller i Hellas. Hun bor i et hus i skogkanten, der hun kanskje akkurat nå sitter og skriver på noe som er litt hemmelig.

Når det er sommerkveld og flaggermusene flyr ute mellom husene, da kan man tulle seg inn i et teppe og lese gamle folkeeventyr.

Hva skal du lese i sommer?
Jeg skal lese Stål av Silvia Avallone, og Leve posthornet av Vigdis Hjort. Det vil si når det endelig er min tur. Jeg står på venteliste på Deichman, og de sier at jeg rykker framover.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?
Jeg anbefaler alle å lese Monsteret kommer av Patrick Ness. Da begynner de kanskje å grine på t-banen, sånn som jeg gjorde da jeg leste den.

Hva er din favorittsommerbok?
Når det er sommerkveld og flaggermusene flyr ute mellom husene, da kan man tulle seg inn i et teppe og lese gamle folkeeventyr.

Leser du annen type bøker om sommeren enn ellers?
Neida. Men jeg leser mer. Har man noen skikkelige bøker, er det ikke så krise hvis det regner eller ting ikke går etter planen. Som ting ofte ikke gjør.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Fysisk bok.

Hva er ditt beste sommerminne?
Sommer-middagene i hagen til farmora på Inderøy. Da vi satt under epletreet og spiste den hjemmelagde lasagnen til tanta mi, som hadde vært i Italia.

Jeg anbefaler alle å lese Monsteret kommer av Patrick Ness. Da begynner de kanskje å grine på t-banen, sånn som jeg gjorde da jeg leste den.

Har du et favorittsommersted?
Jeg liker å dra til Koppang i Østerdalen, der jeg kommer fra, og finne en fin plass nede ved Glomma og sitte der. Lenge.

Hvor i Oslo liker du deg best om sommeren?
På Hovedøya.

Hva er planene dine for denne sommeren?
Jeg skal nyte at datteren min kommer hjem fra et utvekslingsår i Polen og at hele familien skal være samlet. Så skal vi til Hellas og spise vannmelon, drikke gresk kaffe og bade. Jeg håper det blir akkurat sånn.

Tar du helt ferie, eller blir det skriving?
Jeg tror de som jeg skal dra på ferie med, blir sure hvis jeg skriver når vi er på ferie i Hellas. Jeg må skjerpe meg og ta fri. Men det er ikke så lett.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kan du kanskje si noe om hva vi kan vente oss av innhold?
Det kommer ei bok til høsten som jeg har skrevet sammen med Bjørn Sortland. Den heter Det blir pinlig uansett og handler om to personer, Elias og Susanne, som betror seg til hverandre på mail uten å kjenne hverandre. Jeg skriver på noe annet, også, men jeg kommer ikke til å få sove i natt hvis jeg forteller noe om det. Men boka som Bjørn og jeg har skrevet er klar i august. Jeg tror jeg gleder meg.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.