Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Kommentarer 13. september 2013

Oslo Bokfestival: Så vakkert at jeg glemte å ta bilde av ham

Oslo Bokfestival åpnet i dag på denne scenen. Men da Steinar Opstad leste fra sin nyeste diktsamling: Å høye dag, gikk det galt for Deichmans utsendte. 

Kl.16.00 i dag sto blant annet Herbjørg Wassmo, Odd Nordstoga og Kjersti Annesdatter Skomsvold på Hovedscenen i Spikersuppa og deltok i den formelle åpningsseremonien for Oslo Bokfestival. For fjerde gang feires boka og bokbransjen i Oslo sentrum med en gratis og åpen festival med mange poster på programmet. Åpningsarrangementet bød på alt fra draug til dikt!

Skal vi tro Herbjørg Wassmo, ble hennes kjærlighet for bøker tent under et biblioteksbord med dreide ben.

IMG_2482

Under et bord

Skal vi tro Herbjørg Wassmo, ble hennes kjærlighet for bøker tent under et biblioteksbord med dreide ben. I hennes åpningsord under seremonien beskrev hun høystemt hvordan hun dro av sted med all verdens litterære karakterer inn i deres ulike univers, fordi en bibliotekar hadde sett hennes sult etter bøker. Hun avsluttet med å ønske at draugen måtte ta dem som prøvde å forhindre bøker å nå sine lesere.

Pontus og festivalplaner

Odd Norstoga sang en hel historie om katten Pontus og hans venn spellemannen, et radarpar som skaper rabalder til ære for sangens og festivalenes gleder. Dette i forbindelse med hans nyutgivelse Eg og Pontus går for gull på Gyldendal forlag. Deretter slapp Kjersti Annesdatter Skomsvold og Merethe Lindstrøm til med sine planer for festivalen.

Kjersti, du er jo en gretten gammel gubbe.

Kjersti Annesdatter Skomsvold gleder seg over hvert nye møte med sine lesere.Gamle gubber og ny vin

Skomsvold sa til seg selv at: «Kjersti, du er jo en gretten gammel gubbe,» så hun valgte blant annet å gå på arrangementet «Sykdom i litteraturen» i morgen lørdag kl.16.10 på Last Train. Mens Lindstrøm synes debutanten Roskva Koritzinskys noveller er veldig gode og har valgt seg arrangementet «Den nyeste vinen» samme lørdag kl.17.20, også på Last Train.IMG_2489

Vakker avslutning

Lyrikeren Steinar Opstad satte et nydelig punktum for seremonien med hans opplesning fra diktsamlingen Å, høye dag. Jord, himmel, fra plog og åker til sol og måker, samt lengsel og mørke gikk igjen i hans tekster. De ble lest med en slik følsomhet at undertegnede lyttet i stedet for å fotografere Opstad. Dermed må du, som en ekte forfatter eller som alle lesere, fremkalle ham i din fantasi på scenen avbildet øverst.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.