Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Marie Johansen Anbefalinger 17. desember 2014

Kulturluke, tulkurluke, ultkurluke

Med lukene

går ukene

mot jul så fort avsted.

Kom, bli med

på ferden,

snus på lyrikkens verden!

Selv om jeg kan lage rim, er jeg ingen dikter. Men den så smått poetiske (?) begynnelsen på dette blogginnlegget er altså et forsøk på å få deg i stemning. Et forsøk på å gi deg et lite hint om hva dette skal handle om, forberede deg på hva som kommer. Det er mulig du allerede nå har fattet poenget, men jeg liker å utmale det. Så bær over med meg – snart får du oppleve noe flott!

 

Med lukene går ukene

Jeg-fant-jeg-fant

Foto: Gyldendal

Vi teller altså ned til jul. Årets julekalender ser kanskje ut som den gjorde i fjor på utsiden, men sku ikke hunden på hårene! Vanligvis pleier vi å servere bokanbefalinger i Deichmanske biblioteks julekalender. Bokanbefalinger og bøker som passer for barn og unge. Men i år ønsket vi å gjøre det litt annerledes.

Snus på lyrikkens verden

I år har vi valgt å vise vei inn i barnelyrikkens vidunderlige verden. Ved å vise fram litt av all den flotte barnelyrikken som finnes, vil vi at du skal få fantastiske leseopplevelser. Men vi ønsker også at du skal få lyst til å dykke enda dypere inn i denne litt hemmelige verdenen som barnelyrikken er for mange. Derfor presenterer vi, hver eneste dag fram mot jul, et nytt dikt. Du kan lese morsomme dikt, alvorlige dikt. Dikt på rim, dikt uten rim. Nye dikt, gamle dikt. Dikt for de aller yngste, og dikt for de litt eldre. Vi serverer altså litt av hvert.

Bokkunstnere

Noe av det som er så fantastisk med barnediktene, er at de ofte presenteres sammen med flotte illustrasjoner. For å få fram det unike uttrykket tekst og bilde kan gi, har vi valgt å presentere de fleste diktene sammen med originalillustrasjonene som hører til. Derfor viser ikke bare årets julekalender fram flinke forfattere, men den viser også fram mange dyktige illustratører –  eller, la oss kalle dem: bokkunstnere.

 

Deichmanske biblioteks julekalender gir deg altså 24 fantastiske lyriske opplevelser. Helt gratis! (Bare husk å klikke på denne lenken for å se den.)

Kos deg med dagene som har vært, og gled deg til dagene som kommer.

Nytes sammen med et barn, eller helt alene.

 

Med ønske om en riktig god jul, fra alle oss til alle dere.

PS: Diktsamlingene kan du selvsagt låne på Deichmanske bibliotek. Vi har mange flere også!

julekalender2


 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.