Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Intervjuer 22. mai 2015

Dikter med bukkehorn

Det er lett å klistre merkelapper som innovativ og visjonær på Karl Seglem. Selv om det kanskje høres litt pompøst ut for enkelte, er det en passende beskrivelse.

Tekst: Stian Hope

Karl Seglem er både jazzmusiker og forfatter. Han har utgitt diktsamlingene Kvit frekvens, stille spor og Stilla er ein åker, i tillegg til å slippe 1-2 album i året siden 1988. Torsdag 28. mai blir det slippfest og eksklusiv konsert på Deichmanske Hovedbibliotek, den eneste i Norge, før han legger ut på en liten Europaturné med bandet, saksofonen og bukkehornene han spiller på.

I tillegg til å være musiker er du også forfatter, og har foreløpig gitt ut to diktsamlinger. Er det noe du ønsker å gjøre mer av?

«Jon (Fosse) har allereie valgt ut eindel tekstar frå sine skodespel som han skal lesa. Draumen er å få gjort eit opptak av han i Grotten i løpet av det næraste året.»

– Ja. Eg skriv. Har ei von om å få den tredje levert tidleg i 2016 og utgjeving haust 2016. Har også skrive fire historiar i Skald forlag sine antologiar for barn. Den siste boka i serien blir lansert neste år og heiter Fantasiboka. Gnomen Opus er med!

Hvordan var det å samarbeide med Jon Fosse? (Seglem og Fosse ga ut Prosa (1996) og Dikt (2006)). Frister det med gjentakelse?

– Vi har ein ståande avtale om å gjera innspeling nummer tre: Drama. Jon har allereie valgt ut eindel tekstar frå sine skodespel som han skal lesa. Draumen er å få gjort eit opptak av han i Grotten i løpet av det næraste året, og så jobba vidare med musikken i studio. Det er jo flott å tenka på at om vi får til det, er utgjevingsraten 1996, 2006, 2016. Vi hadde eit fint samarbeid i åra frå 1996 og fram til midten av 2000-talet, og eg er stor fan av Fosse sine dikt og nokre av romanane. Og han les sine ting svært fint og eigenarta. Vi gjorde ein god del konsertar på 90-talet.

Dette er et utdrag fra et lengre intervju med Seglem publisert på Deichmans musikkblogg. Les hele intervjuet her.

Her kan du lese i diktsamlinga Kvit frekvens, stille spor.

Og her fremfører han musikk og ord fra boka:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IUwnK2ouR7o[/youtube]

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.