Søk Meny Lukk
Lukk
Oslo Comics Expo
Av: Tarjei Werner Anbefalinger 10. juni 2015

Oslo Comics Expo

Så var det igjen den tiden av året hvor bilder og tekst går opp i en høyere enhet. Jepp, det er tid for tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo.

Tekst: Tarjei Werner

11.-13. juni skjer det! Oslo Comics Expo dekker på til kalas midt på Grünerløkka og byr på et herlig smørbrødbord bestående av både norske og utenlandske serieskapere. Årets deltagere favner vidt, fra Simon Hanselmanns personlige beretninger om frikerlivets farer, til Xueting Yangs naturmystiske poesi. Fra Decadence Comics sci-fi-landskap til Anja Dahle Øverbyes svært gjenkjennelige oppvekstskildringer. Jo, og så er det Ed Piskor. Og Aisha Franz og Tim Tvedt og… ja, i det hele tatt ganske mye forskjellig.

Oslo Comics Expo

Foto: Oslo Comics Expo

Breakdown Press
Årets forlagsgjester er det meget spennende Breakdown Press, et nokså ferskt navn i tegneserieverdenen. Forlaget holder til i London og består av Simon Hacking, Tom Oldham, Joe Kessler og Josh Palmano. De har bemerket seg både ved å gi ut nye, toneangivende serier og ved å sørge for gjenutgivelser av gamle, glemte skatter. Som Dash Shaw uttaler i Artforum: «Breakdown Press carries the torch for beautiful, intelligent, and forward-thinking comics».

Oslo 24H Challenge
Ideen til 24H Challenge kom opprinnelig fra Scott McCloud. Konseptet er enkelt: Deltagerne får 24 timer til å skape en 24 sider lang tegneserie hver. Tidspress kan som kjent fungere helt ypperlig som motivasjon, og dette arrangementet har tidligere resultert i en mengde forunderlige og fantastiske greier, så det er ingen grunn til å tro noe annet enn at det blir en dundrende suksess i år også.

Og ellers? Markedsplass ute på Schous plass, animefilmer på Ringen kino og masse trivelige folk. Og fest!

Oslo Comics Expos hjemmeside

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.