Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Vidar Kvalshaug Tema 18. august 2015

#mittbokvalg er «Vidunderbarn»

 Hun er først ut i vår nye serie med lokalpolitikeres forhold til litteratur og bibliotek.

Tekst: Vidar Kvalshaug

«Dette er ei sterk barndomsskildring frå Oslo på 1960-talet. Finn bur åleine saman med mor si i ei blokkleilighet på Årvoll heilt til ei mystisk lita halvsøster dukkar opp med Grorudbussen. Då skjer det store omveltningar i den vesle familien. Ei engasjerande bok som gav meg mykje – skulle ønske ho hadde vore lenger slik at eg kunne fulgt hovudpersonane vidare i livet! Som lokalpolitikar sit eg mykje i bilen på veg til eit eller anna møte. Då kan det vere fint å lytte til ei lydbok. Bøkene låner eg på Hurum folkebibliotek og der får eg alltid god og hyggeleg hjelp til å finne lydbøker etter mitt ønske», skriver Gunn-Torill Homme Mathisen, 53 år og ordførerkandidat for Venstre i Hurum.

En lokal sak

Det er valg i september, og biblioteket der du bor er i aller høyeste grad en lokalpolitisk sak. Lokalpolitikerne bevilger pengene og bestemmer hvordan tilbudet og åpningstidene skal være.

Denne uken la kulturminister Thorhild Widvey frem sine planer for bibliotekene. Alle skal bli arenaer for debatt og litterære arrangementer og hun lovte det skulle komme penger til formålene. Likevel må det lokal velvilje til for å holde hjulene i gang.

Deichmanske bibliotek har bedt lokal- og fylkestingspolitikere fra hele landet og fra alle partier til å stikke innom sitt lokale bibliotek og vise oss sin favorittbok. I løpet av august og september skal vi vise flere som har deltatt i #mittbokvalg, og uten å legge oss opp i hva du skal stemme valgdagen, kan du trolig stole på at politikerne som velger å delta er gode venner av biblioteket og vil kjempe de nødvendige kampene for at du skal få et så godt tilbud som mulig.

Duft i lukket bok

Vi tar også med favoritten til Sanja Pasovic (49) som står på lista til SV i Tinn kommune i Telemark:

Pasovic«#Mittbokvalg er «Balansekunst» av Rohinton Mistry. Jeg jobber ved Rjukan bibliotek og har selv  anbefalt boka til flere lesere. Tilbakemeldingene har vært enstemmige: Kjempebra bok!
Det er en fantastisk fortelling om en verden hvor alt kan bli enda verre. Fint språk med mange adjektiver og flotte beskrivelser, hvor du kjenner alle lukter og dufter lenge etter at du har lagt boka fra deg.»

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.