Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Tema 28. august 2015

Varme følelser fra Venstre

For Venstre-politikere er bøker bokstavlig talt en hjertesak.

Tekst: Ingela Nøding

Deichmans kampanje #mittbokvalg har gitt politikere anledning til å løfte fram sin pasjon for litteratur og bibliotek. Bredden i boktipsene er stor, men dagens bidrag fra Venstre har en klar fellesnevner: den store kjærligheten.

Livet, døden og…

Sissel Urke (49) fra Venstre i Ål kommune fremhever den udødelige typen:

«Mitt bokval er «33» av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Det er ei fascinerande bok om ei kvinne sin kjærleik til to menn, der den eine har tatt sjølvmord, men er fullt tilstades i livet hennar fortsatt. Det eksistensielle ved livet, døden og kjærleiken vert skildra gjennom fantastisk billedbruk. Gjennom litteraturgruppa eg er med i, blir eg kjent med bøker eg sjølv ikkje hadde tenkt på, både klassikarar og nyare bøker. Og på Ål bibliotek er dei alltid hjelpsomme med å få tak i mange nok eksemplar.»

Oppvekst og fellesskap

Snorre Vikdal (44) fra Venstre i Trondheim formidler også en dyp pasjon, om enn rettet i en litt annen retning:

«#Mittbokvalg er «Tribunefeber» av Nick Hornby. Denne leste jeg da jeg var på mitt mest fotballtribunefrelste på 90-tallet. Boka er utrolig bra skrevet og den beskriver veldig godt fellesskapet før og på fotballkamper, og hva stor fotballinteresse kan gi av glede og ta av energi. Den er også humoristisk, samt god på hvordan det er for gutter å vokse opp. Anbefales varmt! Bruker både hovedbiblioteket i sentrum og på Heimdal, bra det er gode lånemuligheter på Sørsia også.»

SnorreVikdal


Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.