Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Astrid Werner Anbefalinger 25. november 2015

Julegavetips blottet for bestselgere

Antagelig er du allerede pepret med julegavetips fra de fleste hold. Men disse ligger det ingen salgsstrategi bak.

Tekst: Astrid Werner/Foto: Lydbokforlaget, Cappelen Damm og Gyldendal.

Det er tid for å handle gaver til jul og tilbudene er mange, men som bibliotek vil vi selvsagt anbefale bøker. Og da gjerne dem som ikke står i stabler hos bokhandelen, men dem som ligger gjemt i en netthandel, et antikvariat eller med ryggen ut i butikken. Alternativt kan du «go green» og pakke inn en av våre bøker, gi den bort og tilby mottaker å levere den ferdiglest i januar, til glede for neste låner.

JeppeTil junior:

Jeppe Jansens giraff av Odd Eidem. Jeppe Janson har fyllt hundre år! Men tror du han er glad for det? Langt ifra. Trist og lei seg vandrer han rundt i hagen sin med det lange skjegget i en trillebår og snakker med seg selv. Alt er grått og trist for Jeppe. Helt til han en dag oppdager noen merkelige gnagemerker på et av trærne i hagen. Hvem kan ha lagd dem? Sånn går det til at Jeppe Jansen treffer Tviga og alt blir annerledes. Boka kan fortsatt fåes på antikvariat!

Til den tenksomme:

En ny bok som ikke får allverdens oppmerksomhet er Henrik Syses Det vi sier til hverandre. Syse har en evne til å framstille relativt tungt stoff på en9788202496753 lettfattelig måte, uten at meningen går tapt i overforenkling. Som filosof er Syse ganske lavmælt, men han har en egen evne til å lese samtiden svært godt. I sin nye bok tar han tar opp ytringsfrihet, moralsk ansvar og etiske grenser. Stort mer aktuelt kan det vel ikke bli?

Til den kresne:

Ett minutts stillhet av Siegfried Lenz. En liten perle av en kjærlighetshistorie, som kom på norsk i 2009. Langt unna vinter og glatte veier, julenisser og snømenn. Vi befinner oss i en småby ved Østersjøen. Det er sommer og sol og blått hav. Det er forelskelse, kjærlighet og død.  Kjærligheten mellom læreren Stella og eleven Christian er både kjent og fortalt så godt at du kan lese den om igjen.

Til den som vil ha en god historie:

Den lille piken som elsket fyrstikker av Gaetan Soucy. Stort mer dramatisk historie skal du lete lenge etter! Soucy gir deg alt du måtte trenge av spenning, kalde grøss nedover ryggen og en stadig trang til å sitte med åpen munn. Alt dette pakket inn i et flott språk. Soucy er canadisk og denne boka ble hans internasjonale gjennombrudd. Vi møter et søskenpar idet faren dør og de blir alene i verden. Når du klapper sammen denne boka og historien er ferdig lest, skjønner du hvorfor du til stadighet harLenz måttet dytte opp haka – gang på gang!

Den-lille-piken-som-elsket-fyrstikker

 

 

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.