Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Kommentarer 1. mars 2016

Fremtidens bibliotek åpnet i dag

-Forventningene fra folk i området er høye, sier Helene Heger Voldner. -Vi håper vi kommer til å klare å leve opp til alt sammen. 

Tekst: Ingela Nøding/Foto: Frank Michaelsen

IMG_9508Deichmanske bibliotek på Furuset har gått igjennom en omfattende ombygging de siste månedene. I dag åpnet de dørene for publikum og feirer begivenheten hele uka, med blant annet kronprinsparet.

Nytt, unikt tilbud

Lokalene har blitt dobbelt så store, mange samarbeidspartnere har flyttet inn og til sammen utgjør stedet et aktivitetshus for alle aldersgrupper.

Helene Heger Voldner er programansvarlig på Furuset bibliotek og aktivitetshus.

-Furuset bibliotek og aktivitetshus er resultatet av «Fremtidens bibliotek», en prosess som har vart i flere år. Det er et samarbeid mellom Kulturetaten, Deichmanske bibliotek og bydel Alna, og er et nytt og helt unikt tilbud til lokalbefolkningen, forteller bibliotekfilialens programansvarlig Helene Heger Voldner.

IMG_9230Kinotek og kjempekanin

-Vi har lagt til rette for bibliotek, læring, kultur, fritid og frivillighet, men til syvende og sist er vi et hus som skal gjøre de tingene som brukerne av huset ønsker å gjøre her, sier Voldner.

Dette er noe av tilbudet publikum kan glede seg over:

  • storsal som kan brukes til dans, arrangementer, debatter, møter, kurs, yogaundervisning og fussballturneringer
  • kinotek
  • tre læringsrom
  • lesesal
  • møterom
  • kafé
  • spillrom
  • lydstudio
  • stor barneavdeling med en kjempeversjon av en lekekanin, som barna kan klatre rundt på

-Alt dette gleder vi oss til å vise fram, og så er vi veldig spente på hvordan bruken kommer til å prege huset framover! Fremtidens bibliotek formes av brukerne, i samarbeid med de ansatte, påpeker Voldner, som over lang tid har jobbet i tverrfaglige grupper med sine kolleger. Det har de gjort for å stille mest mulig forberedt overfor de ulike brukergruppene som nå vil benytte huset.

IMG_9530

Lengre åpningstid

Biblioteket er også blitt meråpent og dermed mer tilgjengelig for folk i en hektisk hverdag. Nå kan de møtes og låne rom gratis store deler av døgnet.

-Det er så mange organisasjoner, foreninger, initiativer og engasjement på Furuset og i området rundt, som alle sammen har ventet på denne møteplassen, som vi ønsker å være, mener Voldner.

IMG_9628

De tøffeste gutta

IMG_9440Har du et eksempel på et møte med publikum du vil dele med oss?

-Det var veldig fint i går, da jeg stod oppe i lydstudioet sammen med de tøffeste gutta på Furuset, som ved første øyekast ser ut som om de ikke gjør annet enn å henge på senteret og ikke gjøre noe særlig fornuftig i det hele tatt. De øvde på de nye sangene sine som handler om å ta ansvar for livet sitt og gjøre de rette valgene, og hvordan valgene du tar får konsekvenser for deg senere.

-Det er så mye bra ungdom her ute, som har så mye de vil med livet sitt. Bare de har noen som tror på dem, gir dem selvtillit, og et sted å være, kan de få til det meste. Jeg tror at vi kommer til å få være med på flere slike opplevelser framover, og det kommer til å være noe av det mest givende vi kan gjøre som en offentlig møteplass. Vi kan tilby rom til alle, uavhengig av bakgrunn.

IMG_9328

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.