Abonner på nettstedet via epost

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.


Vi anbefaler

Published on desember 1st, 2017 | by Elen Fossheim Betanzo

0

Deichmans julekalender: 1. des.

Elen Betanzo på Hovedbiblioteket anbefaler Vivaldi av Helge Torvund og Mari Kanstad Johnsen (ill.).

Bokomslag: Magikon

timthumbTyra er en stille, stille jente. Hun snakker ikke til noen, men mange på skolen snakker om henne. Om hvor rar hun er, hvor annerledes hun er. Og de ser på henne med Krympeblikket. Tyra får aldri være sammen med dem, hun tilbringer helst tida si alene.

Dagene er vanskelige. Men det finnes håp! For Tyras del kommer håpet i form av en katt. Katten Vivaldi. Etter at hun får en kattunge av foreldrene sine, endrer Tyras liv seg gradvis til det bedre. Nå er hun ikke lenger bare Tyra, hun er Tyra og katten. Boka kan for øvrig minne litt om Taus av Harald Nortun, som også har liknende tematikk, men skrevet fra en ung gutts perspektiv.

Vivaldi er nydelig illustrert av i år dobbeltbrageprisnominerte Mari Kanstad Johnsen. En poetisk bildebok for barn på mellomtrinnet, om hvor vanskelig det er å være alene, og hvor fint det er å være to.

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Print Friendly

Tags: , , , , ,


About the AuthorLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top ↑