Søk Meny Lukk
Lukk
Av: annk Anmeldelser 16. desember 2011

Fem høydepunkter fra musikksamlingen

Musikksamlingen har en utrolig bredde; her finnes det noe for enhver smak. Vi har oppsummert 2011 ved å plukke ut representanter for denne variasjonen:

1) Noe av det nyeste: Liv Krekens Snøenglar

Liv Kreken ble nominert til Luttprisen (årets artist i Sogn og Fjordane) både i 2010 og 2011 for sangen «Ta meg i havn for i natt» fra sin første CD  Søt og snill. Her er hennes julesang fra samme plate. Den er også oversatt til svensk og har blitt populær både i svensk og finsk radio, og du kan låne den hos oss.

 

 

2) Noe av det eldste:  guqin (古琴)

Guqin er et kinesisk instrument som strekker seg laaangt bak i tiden – helt til 1000 år før kristus. Wikipedia har en kort artikkel om instrumentet, og i avdelingen hos oss finnes en fantastisk bok om instrumentet, spillestiler og historien skrevet av svenske Cecilia Lindqvist, med vakre illustrasjoner og et CD som bilag.  Du kan også låne CDer med quqin hos oss. Her er en smakebit av hvordan instrumentet ser og høres ut:

 

 

3) Noe av det herligste: Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel har en teknisk og musikalsk overskudd som ikke er til å tro. Kombinert med hans enorme spilleglede (han bryter gjerne ut i latter av rene lykke midt i en låt), blir resultatet en herlig opplevelse. Du kan låne CDer med ham hos oss. I disse videoene opplever du «Son of a Gun», et virtuost stykke som viser hans vanvittige tekniske ferdigheter, og «Over the Rainbow», som viser hans vakker musikalitet.

 

 

4) Noe av det mest folkelige: Ukulele

Ukulele er folkets instrument: Alle får det til, det er mulig å skaffe et eget instrument til en overkommelig pris, og den er liten, nett, og lett å ha meg seg overalt. Du kan låne en i Musikkavdelingen, og her ser du at selv skremmende typer med våpen hengende på veggen hjemme (!) koser seg og blir myke menn når de har en ukulele i hånden:

 

 

5) Noe av det rareste: The Shaggs

The Shaggs var en gruppe med tre søstre: Betty, Dot og Helen Wiggen, som så dagens lys  i 1968. Deres musikk kan beskrives som helt forferdelig eller genial (hvis du for eksempel er Frank Zappa, som mente gruppen var en av de aller beste).  Du kan lese mer om gruppen her, låne albumet Philosophy of the World hos oss hvis du orker (og det er et forsøk verdt). Her hører du en virkelig surrealistisk låt: «My Pal Foot Foot».

 

 

Stikk gjerne innom og se hvor mye mer vi har å by på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter