Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 14. februar 2012

Ny video: Camp Sounds!

Foto: Greger Stolt Nilsen

Selv om norske Camp Sounds ikke har gitt ut noe tidligere de har spilt land og strand rundt. Gruppa spiller fresh og dansbar musikk, som er inspirert av band som The Cure, Blur og Phoenix, som du kan låne hos oss!

Camp Sounds ble startet av sanger Bjørn Inge Engebretsen under navnet Campfire Kansas i 2007, og fikk kort tid etter mye presse og oppmerksomhet. Til tross for dette, tok han seg tid til å være med som gitarist og keyboardist i band som Hiawata!, Sigh & Explode og Accidents Never Happen for å plukke opp erfaringer. Bandet satte i gang igjen i 2010 under navnet Camp Sounds, og spilte på Camp Indie scenen på Øyafestivalen i 2010 tross at de altså ennå ikke hadde gitt ut noe materiale.

Foto: Joachim Drageland

Videon til «Meantime» ble tatt opp 9. august 2011 på Galleri 1857 på Grønland, hvor bandet samme år var en av bidragsyterne i et av kunstverkene til den amerikanske kunsteren Ken Okiishi. Filmen er regissert av det norsk-danske regissør teamet Howlid og Rosenbak. Daniel Howlid så bandet på Øya i 2010, og ønsket å fange noe av den råe performancen som han så på scenen. Sanger Bjørn Inge Engebretsen forteller at sangen «Meantime» handler om hvordan kommunikasjon stopper opp, og ikke når frem.

Foto: Julie Sanberg

– Videoen bruker veldig mye slow motion filming som klippes raskt mot realtids filming, og er med på understreke sangens poeng, at bevissthet ikke er lineært, men istedet hopper mellom raskt og sakte, ganske så plutselig. Tiden så å si står helt stille, og får dermed et romlig preg som personifiseres gjennom begrepet «Meantime», gjennom selve rommet i den tomme og mørke steinhallen, forteller Bjørn Inge.

I 2012 slipper Camp Sounds flere singler, en EP og mest sannsynlig et fullt album mot slutten av året. Bandet vil snart begynne å turnere i Norge og Sverige, og sannsynligheten for at bandet besøker din lokale festival i sommer er stor. Møt opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter