Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Anbefalinger

I helga spilte Maribel på by:Larm, og for noen dager siden kom gruppas nye album Reveries. Les anmeldelse av både det nye albumet og debuten. Sjekk også gruppas nye musikkvideo «You Bring the Sadness».

MARIBEL

REVERIES

SPLENDOR / VME

5

ET HELHETLIG UTTRYKK // Nå med ny line up. Tyske Rebekka Markstein på vokal og Bjarne Stensli (Harrys Gym) på perkusjon. Det første man legger merke til når man setter på skiva er, hvor definert utrykket til Maribel er blitt. Kontant komp som basis, med slagkraftig sound, som på de første låtene. Utrykket har også større spennvidde rent musikalsk enn forrige gang. Med forankringer i bl.a. blues, her mutert blues, og Spiritualized-elementer, for eksempel «Falling Down The Stairs». Og Maribel har mer fokus nå, ta den sylskarpe og massive gitaredgen som formelig «skjærer seg» ut av «Meow!». My Bloody Valentine er det fortsatt umulig å komme utenom, og på avslutningslåta «The Thief» skimtes klassisk Slowdive-ekko, men Maribel står aldri lenge med føttene plantet i nittitallets shoegaze, eller Cocteau Twins sfærer for den saks skyld. For dette er bare noen av mange influenser på Reveries, i tillegg til post-rock, skyggebelagt film noir m.m. Cluet er uansett helheten. Og det er en fryd å lytte på album det virkelig er jobbet med. Dynamikken imponerer og Reveries er både stemningsfullt, dramatisk og effektfullt, alt på en gang.

Har tidligere blitt publisert her.

MARIBEL

AESTHETHICS (2009)

OSLO GRAMMOFON / MUSIKKOPERATØRENE

5

Shoegazer, om det nå er sunget på på norsk eller ikke, er ikke lenger sett på som en raritet her hjemme, så på tross av den stadig nevnte finanskrisa går det heldigvis framover på andre områder. Maribel har nå avsluttet svenneprøven sin. Og den består de, attpåtil med glans. Shoegazing, særlig i My Bloody Valentines støpeform, er sammensetningen. Andre bestanddeler er f.eks. tidlig The Telescopes. Maribels intense personlighet og Emil Nikolaisens (Serena Maneesh) ypperlige støymakeri styrer dem unna kopifella. Mer norsk shoegaze: Sjekk Le Corbeau, Simon Says No! og Tvang.

Har tidligere blitt publisert her.

Maribels nye video: You Bring the Sadness feat. Emil Nikolaisen

Maribels forrige video: Jezebel Jive

Jeg gikk dessverre glipp av Maribel sin by:Larm konsert, men flere har hvisket meg i øret at Maribel overbeviste med sine suggerende film noir stemninger. Sjekk by:Larm News anmeldelsen her.

Du kan låne Maribel sitt album Aesthetics på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen. Etter hvert kan du også låne dere splitter nye album Reveries. Noe å se frem til!

Comments
6 Responses to “Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Anbefalinger”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Les anmeldelse av Maribels Reveries. Del denne saken på: Facebook Twitter […]

  2. […] Les også Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm Cinemateket og Maribel presenter: Kiss me Deadly Violet Dream sin fine remiks av Maribel Maribel – The Thief (Torkelsen remix) Blood Command: Funeral Beach Nytt Blood Command album og Norgesturne Del denne saken på:DelFacebook Categories: CD-anbefalinger, Nyheter Tags: Kommentarer (0) Tilbakespor (0) Skriv en kommentar Tilbakespor […]

  3. […] og Maribel presenter: Kiss me Deadly Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Albumanbefaling Violet Dream sin fine remiks av Maribel Maribel – The Thief (Torkelsen remix) Ny musikkvideo fra […]

  4. […] Tree 2. I Was A King – You Love It Here 3. Highasakite – All That Floats Will Rain 4. Maribel – Reveries 5. The Megaphonic Thrift – The Megaphonic Thrift 6. Snøskred – Whiteout 7. Blood […]

  5. […] Johannessens (x-Popface): Ein liden tegning The Avalanche: de beste konsertene vi har gjort! Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Anbefalinger The Avalanche innfridde på by:Larm Simon Says No! sin turnédagbok fra […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!