Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Maria Santi Bagtas Anbefalinger 16. mars 2012

VU 2012: Oulu All Star Big Band med Timo Lassy

Lørdag 10. mars kl. 13.30, Royal Hall – Quality Hotel Grand Royal:

Oulu All Star Big Band med Timo Lassy

Tekst: Maria Santi Bagtas og Mikael Santi Bagtas

Oulu All Star Band. VU 2012. Foto: Maria Santi Bagtas

Oulu All Star Big Band. VU 2012. Foto: Maria Santi Bagtas

Første konsert ut i årets Vinterfestuke var Oulu All Star Big Band med en av Finlands beste saksofonister, Timo Lassy! Denne matineen var første konsert i serien ”Music on Top”, hvor musikere fra Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland samarbeider.

Med hovedvekt innenfor sjangeren souljazz briljerte Oulo All Star Big Band, og ikke minst Timo Lassy, med fengende rytmer og åpenbar musikalsk kontroll. Konserten var godt balansert av egenkomponerte verk, skrevet av storbandet selv og komposisjoner skrevet av Timo Lassy.

Timo Lassy og Oulu All Star Big Band under VU 2012. Foto: Maria Santi Bagtas

Timo Lassy og Oulu All Star Big Band under VU 2012. Foto: Maria Santi Bagtas

Bandet består av profesjonelle musikere med forskjellig musikalsk bakgrunn. For å nevne noen; Oulo Symphony Orchestra, Oulo Conservatoire og Pohja Military Band.

Tapio Maunuvaara, bandets dirigent og trompetsolist, gjorde en god jobb som formiddagens ”maestro” og comic-relief, og framstod som en veldig habil trompetist.

For å si noen ord angående Oulo All Star Big Band-turneens store stjerne, Timo Lassy, er det viktig å få fram både hans evner som jazz-komponist og lidenskapelig saksofonist. Hans evne til å formidle både budskap og ”feeling” i komposisjonene levde opp til enhvers forventing, og ennå mer til.

De vel 150 som hadde møtt opp i Royal Hall denne formiddagen fikk med seg en kraftfull og svingende konsert som virkelig satte standarden for Vinterfestuka 2012!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter