Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 31. mai 2012

Musikernes fellesorganisasjon: Tre LO-forbund til streik i Oslo

Fellesorganisasjonen (FO), Musikernes fellesorganisasjon (MFO) og Skolenes Landsforbund (SL) har etter nøye overveielse ikke akseptert meklingsresultatet i Oslo kommune.

– Våre medlemmer i Oslo kommune har krav på samme lønnsutvikling som andre grupper i arbeidslivet, sier de tre forbundslederne Rigmor Hogstad (FO), Renée K. Rasmussen (MFO) og Stein Grøtting (SL). Derfor går de tre LO-forbundene til streik fra torsdag morgen ved arbeidstidens begynnelse.

Forbundslederne understreker at dette er en alvorlig, men rettferdig konflikt. Dette handler om prinsippet for lønnsdannelsen i samfunnet. Hvis frontfaget skal ha legitimitet, så må alle de som jobber i offentlig sektor få det som frontfaget gir grunnlag for.

– Når vi holder igjen i dårlige tider, forventer vi at vi får vår andel når det går bra i den konkurranseutsatte industrien. Vi er forundret over at arbeidsgiverne nå bryter med tradisjonen om at det er oppgjøret i frontfagene som skal ligge til grunn for forhandlingene i offentlig sektor, sier de tre forbundslederne.

FO tar ut 84 medlemmer i bydelene Bjerke, Frogner og St. Hanshaugen, dvs. barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere som jobber i kommunedelen av NAV og barnevernet.

MFO tar ut medlemmer i utdanningsetaten og bydel Bjerke.

SL tar ut medlemmer ved Nydalen videregående skole.

– Vi legger opp til et ansvarlig streikeuttak. Det er opp til arbeidsgiver å vurdere behovet for å søke dispensasjon slik at liv og helse ikke står i fare, sier de tre forbundslederne for FO, MFO og SL.

(NTB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter