Kråkesølv: Stødig som en bauta / Albumanbefalinger

Ett og et halvt år etter Bomtur til jorda, er Kråkesølv fra Bodø klare med nytt album. Singelen «Stødig som en bauta» fra den kommende skiva ble sluppet for noen dager siden.

Kråkesølv – Stødig som en bauta

Albumet er produsert av Martin Bowitz og spilt inn i Store Studio i Bodø. Lydbildet skal være Kråkesølv i kjent mundur, men skal samtidig vise et band i stadig utvikling både musikalsk og tekstmessig. Utgangspunktet skal fremdeles være gitarbaserte arrangementer med nordnorske tekster som overbygning, men med spennvidde. Albumet slippes på Kråkesølvs eget plateselskap i september.

Du kan låne Kråkesølv sine album Trådnøsting og Bomtur til jorda hos oss. Anbefales.

Vil Kråkesølv sette kronen på verket med sitt tredje album?

Her følger anmeldelsene av de to første skivene:

KRÅKESØLV

TRÅDNØSTING (2009)

DIGER / MUSIKKOPERATØRENE

5

Bodø har, til tross for et relativt beskjedent innbyggertall, et solid musikkmiljø å vise til. Byen har blant annet status som landets reggaehovedstad, godt representert ved band som Irie Darlings og Manna. Punk og hardcore har også hatt et godt fotfeste i Nordlandsbyen, med alt fra 70-tallets Hjertesvik A/S til 00-tallets The Spectacle. Vi skal heller ikke glemme at Norges kanskje beste postrockband, Youth Pictures of Florence Henderson, oppsto i og rundt studentmiljøet i byen.

Kråkesølv er den siste krumtappen på lista, og ikke bare det. Her snakker vi fort om det beste bandet som noensinne har kommet ut fra Bodø. Det har vært en del forventninger knyttet bandets albumdebut, helt siden en selvtitulert EP kom ut i forkant av årets by:Larm. Kråkesølv er ikke snauere enn at de har feid all tvil til side med sin 90-tallsinspirerte indierock, kombinert med tekster på klingende nordlandsk.

Band som Built to Spill og Sunny Day Real Estate har nok spilt en viss rolle i bandmedlemmenes musikalske oppvekst. Kråkesølv har uansett skapt et unikt uttrykk, ikke minst takket være nordlandsdialekten. Kombinert med bandets underfundige omgang med melodier, og hverdagslige, men lekne tekster, er Trådnøsting et av årets desidert beste norske album. // Rune Aas

KRÅKESØLV

BOMTUR TIL JORDA (2010)

KRÅKESØLV / MUSIKKOPERATØRENE

5

Bodøværingene forårsaket lange lister med gode kritikker både med debuten Trådnøsting (2009) og oppfølgeren Bomtur til jorda (2010). Låtene på Bomtur til jorda er mer åpne enn forgjengeren. Velarrangert, inkludert de uvørne gitarbroddene, og melodinjer som på en sjarmerende og ubesværet måte smyger seg lekent inn på deg. Eklektisk og fengende. Den søkende eksperimenteringen er holdt i hevd og det tar litt tid før musikken synker inn. Slikt er jo ofte et kvalitetstegn, og Bomtur til jorda har vokst over tid, absolutt.
Sjekk også ut Bodø-kollegaene Cold Mailman og albumet Relax; The Mountain Will Come To You, som Kråkesølv har gitt ut på sitt eget plateselskap. Et album, som i motsetning til Bomtur til jorda, dessverre har druknet blant albumslippene fjor høst. Så huk tak i begge. // Victor Josefsen

Anmeldelsene er tidligere publisert.

Les også om Kråkesølv-medlem Fredrik William Olsen solodebut, Hver gang æ græv.

Comments
2 Responses to “Kråkesølv: Stødig som en bauta / Albumanbefalinger”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] også: Kråkesølv: Stødig som en bauta Lytt på debutsingel fra Kråkesølv-medlem! Søvnløse netter i […]

  2. […] You Know 5. Snøskred – We Are 6. Maribel – You Bring the Sadness feat. Emil Nikolaisen 7. Kråkesølv – Stødig som en bauta 8. The Megaphonic Thrift -Fire Walks With Everyone 9. Young Dreams […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!