Albumanbefaling: The Cheaters – The Cheaters

The Cheaters album Ny

THE CHEATERS

THE CHEATERS (2007)

BIG DIPPER / MUSIKKOPERATØRENE

4

The Cheaters var en het potet på by:Larm i år, og har siden overbevist stort live med sin heftige retroblanding av garasjerock, beat, R&B og blues. Gruppa er et av Norges fine retro-rockeband sammen The Indikation, Autototune, Thee Mono Sapiens og jentene i The Launderettes.

The Indikation – In Terms Of… (CD, Vinyl, 2004)

Thee Mono Sapiens – White Lies (Vinyl, 7″, 2011)

The Launderettes ‎– Rebel Love (Vinyl, 7″, 1999)

Vestfoldgutta er fulle av selvtillit. Her er det tilsynelatende null hipsterfrieri og trendrytteri, og denne upretensiøse holdningen er nettopp The Cheaters største forse. Uttrykket er uvørent, men samtidig fikst, og ikke minst oser det av kjærlighet til garasjerockoriginalene fra «steinalderen». Ankepunktet er at de mangler en helt særegen stemme. Siden det er så mange band som sysler med akkurat det samme som dem, gjelder det å skille seg ut. Svenske band om The Hives og The Nomads har klart det, og da skulle det ikke være noe i veien for at The Cheaters også kan fikse den biffen til neste gang.

The Hives – Go Right Ahead (Vinyl, 7″, 2012)

The Nomads – She Pays The Rent (Vinyl, 7″, 1985)

Så unge som disse gutta er, har de god tid, og allerede nå er de på god vei med et par låter på debutalbumet. Hvis du faller for denne musikken, anbefaler jeg å sjekke ut disse norske godbitene fra åtti- og nittitallet: The Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama, The Cutbacks, Peau de Pêche og Crawdaddy Simone. Skjulte skatter, som fortjener en runde i spilleren mens vi venter på mer fra The Cheaters.

The Cosmic Droputs – Crashed Cadillacs And Broken Hearts (Vinyl, 7″, EP, 1988)

Lust-O-Rama – Promo EP (7″, EP, Promo, 1991)

The Cutbacks – She’s A Murderer!!! (Vinyl, 7″, EP, 1991)

Peau De Peche ‎– Peau De Peche (Vinyl, 7″, EP, 1990)

Anmeldelsen er tidligere publisert i 2007.

Du kan låne The CheatersThe Cheaters på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

I helga spiller The Cheaters i Italia:

Sjekk her.

Vi spurte Øyvind Skarsbø i The Cheaters hva som ellers skjer framover med gruppa:

– Vi kommer til å spille inn et nytt album i løpet av høsten, som vil være ferdig før nyttår. Deretter blir det nok å turnere i Norge og noen andre land. Vi skal spille under KlubbØya på Pigalle, forteller Øyvind.

Comments
4 Responses to “Albumanbefaling: The Cheaters – The Cheaters”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk anmeldelse av The Cheaters The Cheaters. […]

  2. […] Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good. Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home) Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Feel Alright Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning Sjekk anmeldelse av The Cheaters The Cheaters. […]

  3. […] eller The Terrifieds (sjekk EP-anbefaling: The Terrifieds – Let’s Fart On Girls), The Cheaters (Albumanbefaling: The Cheaters – The Cheaters) og Astroburger (jeg kåret skiva «Lightyears Behind» til årets 7. beste norske […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!