Billy Bragg kommer til Øya

Øya har fått to avlysninger rett før festivalen, og har funnet gode erstattere. Savages og ikke minst Billy Bragg kommer til Middelalderparken.

 Teskt: Victor Josefsen & Brage Tuflåt

Haim og Here We Go Magic har sagt seg nødt til å avlyse sine Europa-besøk på kort varsel. Erstattere er altså Savages og Billy Bragg.

Life’s A Riot With Spy VS Spy inneholder et knippe av Billy Braggs mest kjente låter. Du har kanskje hørt fantastiske «A New England» og «To Have And To Have Not. Seinere album som Talking With The Taxman About Poetry (1986) og Don’t Try This At Home (1991) havnet på topp ti på salgslistene i hjemlandet. Verdt å nevne er at Billy Bragg gjør en en fin cover av The Count Bishops kultklasssiker «Train Train» (skrevet av Zenon de Fleur) på Talking With The… The Count Bishops var ei gruppe som stort sett ble oversett i sin egen levetid. Gruppa falt mellom to stoler. For datidens punkere var de for tradisjonsbundne, og for tilhengere av datidens pubrock/rhythm & blues var de for utradisjonelle og rølpa. Vel verdt en lytt er de uansett.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Mermaid Avenue er et samarbeidsprosjekt fra 1998-2000 med Billy Bragg og Wilco. Her har Bragg og Wilco satt melodier på tekster skrevet av Woody Guthrie. Sanger som er verdt å nevne fra første volum (1998) er «California Stars», «Wooden Ships», «She Came Along To Me» og «At My Window Sad and Lonely». Fra Volume II finner du godbiter som «Airline to Heaven», «Remember the Mountain Bed» og «Hot Rod Hotel». En samleboks sammen med Volume III skal nå også være i salg. Tittelen på utgivelsen er Mermaid Avenue: The Complete Sessions, og det er en fin markering av Woody Guthries 100-årsdag! Les mer om det her.

Du kan låne musikk av Billy Bragg på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

På grunn av programendringene er noen av konsertene på torsdagen forskjøvet med noen få minutter. Sjekk Øya-nettsiden og app for oppdateringer.

Comments
One Response to “Billy Bragg kommer til Øya”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] mer om Billy Bragg i Deichmans musikkblogg her og her Del denne saken […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!