Jenny Hval er kåret til årets utfordrer

Foto: Karl Edwin Scullin

Jenny Hval får TONOs utfordrerpris for albumet «Viscera». Juryen omtaler Jenny Hval som en stedig utfordrer i norsk musikkliv og beskriver albumet som befriende annerledes.

Juryen sier i sin begrunnelse:

Jenny Hval er ingen nykommer, men på alle måter en stedig utfordrer i norsk musikkliv: Hvor hører hun hjemme? Selv sier hun: I musikken. Samtidig virker tekst å være springbrettet for alt hun gjør, og hun lager taktile tekster som ikke likner mye på annen tekst i norsk musikk. Et annet springbrett er improvisasjon. Et tredje er stemme; ikke den skolerte stemmen, men stemmen som kroppsliggjøring av sanselig erfaring, gjennom syngemåter som ikke minst utfordrer populærmusikkens forventninger. «Viscera» («de indre organer») er et konseptalbum, som både på direkte og subtilt vis utforsker en slags «legemets væren i verden», uten at dette framstår som høyttravende eller fjernt. Albumet er et befriende annerledes, og forførende eksentrisk innslag i norsk musikk, som med et lite knippe årvåkne musikere og en medskapende produsent, skaper forventning om ny, uant musikk.

Prisvinneren Jenny Hval sier i en kommentar:

– Jeg er svært takknemlig for denne prisen og juryens forståelse for arbeidet, og jeg setter også pris på at jeg, med utgangspunkt i tekst og improvisasjon i en popmusikalsk kontekst, kan være en utfordrer i norsk musikk.

TONO-prisen består av et diplom utformet av Rune Mortensen og 50.000 kroner.

Prisen overrekkes torsdag 18. oktober kl. 12 i Ny Musikks lokaler Platous gate 18.

Du kan låne musikk av Jennhy Hval på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Comments
One Response to “Jenny Hval er kåret til årets utfordrer”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] og en utenlandsk artist som kan gi den norske artisten et internasjonalt boost. James Blake med Jenny Hval? Truls og […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!