Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 31. oktober 2012

Madcon gir musikkvideo til Kirkens Bymisjon

Yosef og Tshawe fra Madcon gir den nye musikkvideoen til låta «Sire» til Kirkens Bymisjons julekampanje. Grunnen er at begge rapperne har nære familiemedlemmer med rusproblemer.

Tshawe synger om forholdet til sin rusavhengige bror, og Yosef synger om moren, som var pillemisbruker etter krigstraumer. Med seg på låten og videoen har Madcon også rapartisten «Lyset» (tidligere «Son of light») André Martin Hadland, som synger om sin fars alkoholmisbruk. Hvert vers inneholder en kjærlighetserklæring til familiemedlemmene og oppfordringen: Sire som det er!

– Som terapi

Det var Madcon selv som tok kontakt med Kirkens Bymisjon for å gi bort videoen.

– For oss er det en form for terapi å konfrontere det som er tungt å snakke om. Og det at vi nå snakker om dette foran alle, understreker at vi ikke er forskjellige fra alle andre. Det å ha slektninger som har problemer, er noe vi alle erfarer. Det er viktig for oss å få frem. Mange har en oppfatning av at kjendiser har et perfekt liv, men slik er det ikke i det hele tatt, sier Tshawe.

– Sånn sett passer låta vår perfekt sammen med Kirkens Bymisjons slagord «Ingen er bare det du ser». Vi lever i en hverdag hvor alle ser på oss som gladgutta, og dermed tror alle at vi er sånn. Men det er jo selvfølgelig ingen som bare er glad, sier Yosef.

Fellesskap rundt bordet

Kirkens Bymisjon vil bruke den til nå upubliserte videoen i forbindelse med oppstarten av julekampanjen «Gled en som gruer seg til jul», som i tiden frem til jul samler inn penger til drift av organisasjonens kafeer og møtesteder for folk i gatemiljøene.

Kirkens Bymisjon driver arbeid på gateplan i byer over hele landet. En stor del av gjestene har liten kontakt med et rusfritt miljø.

– Vi legger derfor vekt på å møte gjestene som enkeltmennesker med evner og historier utover rusavhengigheten. I mange år har vi erfart at den gode kontakten og samtalen som skapes gjennom å dele et måltid, kan være begynnelsen på en endring for mange. Juleaksjonen samler inn midler slik at vi også i fremtiden kan skape slike måltidsfellesskap, sier generalsekretær Sturla Stålsett.

Videoen ble lansert 30. oktober, sammen med en oppfordring om å å gi 80 kroner (tilsvarende to middager) til arbeidet blant personer i rus- og gatemiljøet.

Sangen «Sire» ble også sluppet som single på nett samme dag. Inntekten av salget går til arbeidet i Kirkens Bymisjon.

Du kan låne musikk av Madcon på Deichmanske bibliotek, Musikkavdeling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter