Albumanbefaling: Sarke – Oldarhian

SARKE

OLDARHIAN (2011)

INDIE RECORDINGS / INDIE DISTRIBUTION

4

KHOLD PÅ KOFFEIN // I ti år har Sarke pumpet bensin gjennom Kholds svartedauaktige univers. Her har han skiftet gir til et eget band som nå er ute med sin andre skive. Har ikke hørt den forrige, men Oldarhian er et album som mer enn matcher Khold, der Sarke og Nocturno Culto trommer og riffer seg gjennom skiva. Sarke fremhever «70 tallets store rockeband» og Trash, Death og Black Metal som inspirasjon nummer en. Skiva virker nok mest inspirert av sistnevnte sjangere, og banebrytende er det ikke. Soundet er maskinmessig og kaldt, om ikke direkte mekanisk. Denne musikken blir ofte innestengt i sin egen piggtråd, men Sarke kompenserer stort med en brannmur av riff og et flammehav av groove. «Pessimist» og «The Stranger Brew» er bygd på eliteserieriff. Andre låter er ikke like vellykket, men groovet er til stede som en blødende, bankende pulsåre. Som Khold på amfetamin og koffein. Spesielt variert er det ikke. Atmosfærisk og episk er det absolutt ikke, men det er det selvsagt ikke ment å være heller. Fundamentet er enkelt og komprimert, og innenfor disse rammene har Sarke produsert intensiv og flammende musikk. Skiva kunne kanskje tjent på ytterligere tyngde og litt mer pusterom, men Oldarhian er likevel et gnistregn av riff og gitarer. Skiva spiller inn 4.9 poeng, og ennå kan bandet bedre, garantert. // THOMAS F

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Sjekk Thomas Fs intervju med Tristan, nå Angstkrieg, tidligere Old Man’s Child og Dimmu Borgir, og en av de første som laget Black Metal i Norge etter Mayhem og Darkthrone.

Comments
One Response to “Albumanbefaling: Sarke – Oldarhian”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk også: Angstkrieg: Intervju Albumanbefaling: Sarke – Oldarhian […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!