Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 28. november 2012

Det kommer MYE bra musikk fra Nord-Norge fremover!

Fredrik Stangnes er en 24 år gammel ung mann fra Målselv i Troms som nylig startet sin solo karriere. Hans første singel «Fallskjerm» på morsmålet er ute nå. Deichmans musikkblogg tok en liten prat med Fredrik.

Fredrik Stangnes forteller at «Fallskjerm» handler om at man må tørre å ta en sjanse, tørre å leve før det tar slutt. Og selv begynte han musikkkarrieren i tenårene:

– Jeg begynte musikkkarrieren i et rockeband i tenårene. Der skrev jeg låter og var vokalist. Så ble jeg med i Hip Hop gruppa Vind i fra Nord i 2005. Vi har spilt konserter over hele landet, og laget mange låter sammen.

– Siden jeg er fra Nord-Norge, så må jeg bruke den nisjen, det språket for alt det er verdt. Låtene blir mye mer personlig på morsmålet, pluss at det er ikke alt for mange rappere fra Nord nå for tiden.

Hvorfor gikk du solo og synger/rapper på norsk?

– Jeg gikk nylig solo for å utforske min egen musikk. Når jeg kun har meg selv å tenke på, så kan jeg gjøre akkurat hva jeg vil med musikken. Først laget jeg to låter på engelsk og spilte inn musikkvideo til en av låtene. Siden jeg har bodd en del år i utlandet i mine yngre dager, var det det som føltes mest naturlig. Så tenkte jeg at siden jeg er fra Nord-Norge, så må jeg bruke den nisjen, det språket for alt det er verdt. Låtene blir mye mer personlig på morsmålet, pluss at det er ikke alt for mange rappere fra Nord nå for tiden.

 

– Jeg gikk nylig solo for å utforske min egen musikk. Når jeg kun har meg selv å tenke på, så kan jeg gjøre akkurat hva jeg vil med musikken.

Og det er vel heller ikke mange som driver med Hip Hop i Målselv?

– Nei det er ikke mange som driver med Hip Hop i Målselv. Det var noen før i tiden, men dette er vel lagt på hylla for en stund siden.

Hva skjer framover med Fredrik Stangnes?

– Jeg har som mål å nå helt til toppen, at alle skal få høre musikken min! Drømmen er å dra rundt på
turné, spille konserter overalt. Det er et mål som vi skal oppnå, det er overhodet ikke umulig.
Låta «Fallskjerm» er en begynnelse, en smakebit på hva som kommer i fremtiden.

– Jeg har som mål å nå helt til toppen, at alle skal få høre musikken min!

– Det kommer MYE bra musikk fra Nord-Norge fremover, så følg med!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter