Plateanbefaling: Dinosaur Jr. – «I Bet on Sky»

Lyden av den 3. av Dinosaur Jr.s reunion-skiver er lyden av et band som ikke lenger er et reunionband, men bare et band.

 

DINOSAUR JR.

I BET ON SKY (2012)

PIAS / INDIE DISTRIBUTION

5

 

Lyden av den 3. av Dinosaur Jr.s reunion-skiver er lyden av et band som ikke lenger er et reunionband, men bare et band. Riktignok et band med en eneveldig hersker ved navn J.Mascis, men også et band som har blitt komfortable med det. Dette kommer tidlig frem fra første sekund av første låt «Don’t Pretend You Didn’t Know». Et fengende og tilbakeholdent vers-riff med mellotron-strykere liggende under, et delikat piano som ruller gjennom låtas siste vers og selvfølgelig et stort refreng. I stedet for å låte som de gamle originalbesetningsdager vender de nesa mot «Where You Been»-æraen. Og slik ruller det videre i et noe varierende tempo gjennom 10 låter der to er signert av Lou Barlow. Mye store gitarer, litt mellotronstryk, piano her og der, kassegitarer på toppen av fuzzgitarer, fuzzbass, fet tromming og verdens beste gitarsoloer. Og overraskende vitale låter. J. Mascis uttalte i et intervju at der de to forrige platene var skrevet med tanke på å ha noe å spille på konserter, har de i denne omgang i større grad hatt fokus på å skrive og spille inn et album for albumets skyld. Det vi sitter igjen med er en plate som låter like mye som en oppfølger til underkjente «Hand It Over», «Farm» og «Beyond», og godt er det. / /ANDRÉ JAMAL ISHAK

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Her kan du søke etter og låne musikk. bøker og noter i Deichmans katalog

 

Comments
3 Responses to “Plateanbefaling: Dinosaur Jr. – «I Bet on Sky»”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk også André Ishak sin anmeldelse av Dinosaur Jr.s «I Bet on Sky». […]

  2. […] Sjekk også André Ishak sin anmeldelse av Dinosaur Jr.s «I Bet on Sky». […]

  3. […] også: Albumanbefaling: Dinosaur Jr. – I Bet on Sky Dinosaur Jr. på Chateau Neuf/Betong Lightships på Øyafestivalen My Bloody Valentine – […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!