Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 24. januar 2013

Kunne visst skrive låter allikevel

Oslogutten Andreas Kjelstrup jobber fort når han først har bestemt seg: I sommer plukket han opp gitaren og kladdet ned noen demoer. I løpet av høsten samlet han bandet. På nyttårsaften holdt de debutkonserten sin. På nyåret kom første singel: den selvtitulerte «Predikant». Ting tar tid, men ikke alltid.

Foto: Peder Klingwall

Hva var motivasjonen din da du skrev de første låtene, Andreas?

– Det hele startet egentlig som et slags vendettaprosjekt. Jeg spilte trommer i et band for mange år siden som var signert av Universal i Danmark – for å bli Europas punkrockyndlinger. I dette bandet fikk jeg konstant høre at jeg ikke kunne skrive låter og at vokalisten og gitaristen skulle gjøre den jobben. Jeg fortsatte å skrive låter på trass, men viste dem aldri til noen. Noen av disse låtene lever i dag gjennom Predikant.

Og hvordan var prosessen med å starte eget band?

– Arne hadde ikke spilt trommer på fem år, Jørgen hadde ikke spilt gitar i band før, Seb var relativt fersk på bass og jeg hadde aldri stått foran og sunget. På tross av dette låt det ufattelig fett og vi begynte å øve som gærne for å få det best mulig fram til innspillingen i desember.

Og nå kom altså singelen «Predikant». Hva handler låta om?

– Teksten til singelen skrev jeg sammen med Seb. Vi ville skape en karakter som lever litt på siden av samfunnet. Han preker ikke noe religiøst, men forteller gjerne folk hva de bør gjøre. Mot betaling. Han er en slags livsguide. Dette gjenspeiler litt hvorfor vi valgte å kalle oss Predikant. Vi vil være talspersoner for folket, gutta på gølvet og skyggene i bakgatene. Vi har ingen spesiell agenda, men vil prøve å formidle noe nært og ekte som folk kan kjenne seg igjen i.

 

 

Også synges det på norsk! Det liker vi. Hvordan kom du på det?

– Tanken var umiddelbart å skrive på engelsk, for det er det alle andre gjør, men jeg følte det ikke ble ekte nok. Folk som skriver på engelsk har en tendens til å distansere seg fra tekstene, men jeg vil ha det mer beskrivende og nært. Valgte derfor å begynne å skrive på norsk. Norsk er tross alt morsmålet vårt.

Hvilke planer har dere fremover?

– Planlegger påsketurné med Pappasaft, fra Trondheim til Oslo. Ellers er det øving og skriving av album som forhåpentligvis vil bli innspilt i løpet av våren. Flere Oslo-konserter er også på trappene..

Singelen «Predikant» er tilgjengelig i iTunes, Spotify, WiMP og andre digitale musikkbutikker, og de fysiske eksemplarene er i trykken as we speak.

«Det viser seg at jeg kan skrive låter allikevel.» kvitterer Andreas avslutningsvis.

Én kommentar til “Kunne visst skrive låter allikevel”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter