Hill Billie!

 

Som sistekvinne ut av Paskalaska-redet er det knyttet visse forventninger til Billies prosjekt.

Tekst/Foto: Frank Michaelsen

”Har noen sett Kurt Nilsen her inne? Han sa han skulle komme. Kurt, er du her? Ikke det nei. Var det jeg tenkte.”

Til tross for at Kurt’n ikke gav seg til kjenne leverte Billie Van kun fyrverkeri på Crossroads under by:Larm på torsdag.

Billie kommer ut på scenen mens hun skjuler seg bak et backdrop med bilde av henne selv på. Frekt. Hun slipper backdroppet og slår ut med begge armene. Herlig frekt. Deretter dusjer hun publikum med en munnfull vann/øl(?) Rocknroll!

Brygget Billie har kokt opp er ganske unikt. En dose Oslo-indie, en dæsj americana og en raus klype tre-stemte harmonier arrangert etter søstrene Bjørklunds strenge prinsipp. (Søstrene Bjørklund er ikke en bra referanse å bruke her. Men sånn ble det)

With a little help from my friends later til å være en parole under årets by:Larm. Stadig flere musikere dukker opp på forskjellige scener i vidt forskjellige konstellasjoner. Nicolay Eilertsen, også aktuell med Bigbang, Elephant9 m.m. spiller bass for Billie. Senere på kvelden spiller bandet Heyerdahl, der sanger og låtskriver Kenneth Ishak tidligere på kvelden har spilt gitar for Thea Glenton Raknes. Mens Tv2 hjelper artister som Marion Ravn, Vinni, Zetlitz osv. Hjelper by:Larm-artistene hverandre. Noe som, slik jeg ser det, må være en mye bedre ordning.

 

Comments
3 Responses to “Hill Billie!”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] (aka Sprutbass) og Kyrre Bjørkås (DU/Det er jagsom er döden). I tilleg  gjesteartister som Billie Van, Son of Light og samtidskomponist Camilla Barratt Due.Videokunstneren Birk Nygård er med for […]

  2. […] Henjum (aka Sprutbass) og Kyrre Bjørkås (DU/Det er jagsom er döden). I tilleg gjesteartister som Billie Van, Son of Light og samtidskomponist Camilla Barratt Due.Videokunstneren Birk Nygård er med for […]

  3. […] Thomassen på leadvokal, og på ”Alpha Waves” backes han på refrengene av Jonas Alaska og Billie Van. Oslobandet har siden sist fått inn bassist Even Ormestad fra Jaga Jazzist som fast medlem. Samme […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!