by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser

Et stappa Rockefeller ble vitne til et Highasakite som ufortrødent fylte hele rommet med vellyd.

Tekst: Victor Josefsen & Rune Aas
Foto: Stian Schløsser Møller

Ludvig Moon (Sentrum Scene, torsdag)
En gira Ludvig Moon med band ga blaffen i tynt publikumsoppmøte, og viste seg fra en særdeles humørfylt side. Smart indiepop som det er naturlig å sammenligne med Team Me og Sufjan Stevens. (R.A.)

Bendik Giske ( Jaeger, torsdag)
Varme elektroniske lydtablåer i samklang med livlig saksofonspill. Uttrykket ble verken oppstykket og usammenhengende, men avslappende samtidig som pulsen slår. Bendik Giske presterte musikk som skjerper nysgjerrigheten på hva som skjer videre. (V.J.)

Oyama (Revolver, torsdag)
Dels støyrock, dels shoegaze fra Island. Klarte ikke helt å leve opp til forhåndshypen som et av Islands mest spennende band, men viste lovende takter under de mer dronende partiene. (R.A.)

 

Foto: Raymond Mosken
Turbonegro (WiMP teltet, torsdag)
De gamle er fortsatt eldst. Mye tyngre uttrykk enn TRBNGR i hine hårde dager, kraftfullt, selv om jeg savnet de gamle klassikerne. The duke of nothing har blitt varm i trøya. Det hviler en aura rundt Turbonegro som ingen av de andre by:Larm utøverne er i nærheten av. (V.J.)

Philco Fiction (Sentrum scene, fredag)
Philco Fiction: Norsk eksperimentell elektro-synth-kunst-pop. Innsmigrende og suggerende med dansere på scenen og det hele, og en vokalist/frontfigur som vet hva hun driver med. Gjennomført. (V.J.)

MF/MB/ (Rockefeller Annex, fredag)
Ikke helt ulikt det landsmennene i Silverbullit serverte oss for et snaut tiår siden. Legg til flere elektroniske elementer og en dose kraut, så er du i nærheten. Slet med å treffe publikum, men defintivt et band verdt å følge med på. (R.A.)

Synne Sanden (John Dee, lørdag)
Synne Sanden har scenetekke, og vinner stort på det. Hun har også en uttrykksfull stemme. Og i likhet med Heartfelt har hun flust av energi, både rent musikalsk og på scena, og med noen finjusteringer framover vil Synnes rytmisk, fengende uttrykk, ja, fenge enda flere. (V.J)

Bowandarrow (Tilt, lørdag)
Støy/indiepop av den litt mer eksperimentelle sorten med både smartness og nerve. Sjekk blant annet ut låta «Miss Moon», som er en gysare i livesetting. (R.A.)

Altmodisch (Jaeger, lørdag)
Indietronica er ikke død og begravd. På sitt beste manet danske Altmodisch fram forførende stemninger med melodinjer som navigerte inntagende i det drømmeaktige soundet . (V.J.)

 

 

Highasakite (Rockefeller, lørdag)
Highasakite har virkelig vokst som band det siste året. Et stappa Rockefeller ble vitne til et Highasakite som ufortrødent fylte hele rommet med vellyd. Mye tyder på at vi ennå har det beste i vente fra trondheimsbandet. (R.A.)

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Comments
8 Responses to “by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] on stage and double vocalist power, MF/MB/ managed to steam up the rather small venue», og Deichmans musikkblogg mente at de er «definitivt et band å følge med på». MF/MB/  har spilt på festivaler som Roskilde og turnert europa på kryss og tvers med band som […]

  2. […] Gruppa slapp ny singel «Oh Future» like før by:larm: «Norsk eksperimentell elektro-synth-kunst-pop. Innsmigrende og suggerende med dansere på scenen og det hele, og en vokalist/frontfigur som vet hva hun driver med. Gjennomført», skrev jeg om by:Larm-konserten. […]

  3. […] by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser Årets album 2012 / Lyden av 2013 I Got a Knife: Ny video fra Turbonegro! Turbonegro føk til topps på VG-lista / Albumanbefaling […]

  4. […] ny video fra Highasakite by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser HighasaKite på by:Larm Highasakite runder av et fint år med konsert på Blå Highasakite signerer […]

  5. […] by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser (Synne Sanden (John Dee) Musikkvideo: Synne Sanden – The King In My Kingdom […]

  6. […] på by:Larm by:Larm: 10 kjappe konsertanmeldelser Splitter ny video fra Highasakite Highasakite runder av et fint år med konsert på Blå […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!