Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. mars 2013

French Films: En indiekvintett fra Finland

French Films

French Films er en indiekvintett fra Finland, som startet som et sideprosjekt i 2010. Men med en stor hype rundt bandets første singel ble French Films kjapt hovedprosjektet for alle involverte.

Foto: Pressebilde

French Films sin indierock har begeistret langt utover de finske landegrenser. Deres debut-EP “Golden Sea” høstet internasjonal oppmerksomhet og de ble sammenlignet med alt fra The Jesus & Mary Chain og The Pastels til The Beach Boys .

Takket være debutplata “Imaginary Future” fra 2011 ble bandet også tildelt European Border Breaker Award. Etter et 2012, som for det meste ble tilbrakt på veien med festivaljobber som Roskilde, Hultsfred og Flow, ble French Films ble også booket til by:Larm 2013, og flere fikk øynene opp for dem.

– by:Larm var fantastisk! Folk dukket opp på konsertene våre og vi hadde det veldig gøy, sier Johannes Leppänen (gitar/vokal).

Nå er “Latter Days”, den første singelen fra det kommende andrealbumet “White Orchid”, klar for utgivelse. Den tilhørende videoen er bandets aller første DIY-video, og regissert av allerede nevnte Johannes Leppänen, mens alle i bandet har vært involvert i klipp- og lyssettingarbeidet.

– Vi håper det norske folk vil like både “Latter Days” og det kommende albumet “White Orchid”, som er et fargerikt popalbum. Jeg synes det låter både mer modent og levende enn debutplata vår, sier Leppänen.

Singelen “Latter Days” ble sluppet i Finland 6. mars, og slippes i Norge/resten av Europa 25. mars.
Albumet “White Orchid” ble sluppet Finland 4. april og slippes i Norge/resten av Europa 3. mai.

French Film turnerer med Razika i både Finland og Norge i løpet av 2013.

French Films er:
Johannes Leppänen (gitar/vokal)
Joni Kähkönen (gitar/vokal)
Tuomas Asanti (bass)
Santtu Vainio (synth, vokal)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter