Plateanbefaling: Ulver – «War of the Roses»

ulver

Ulvers War of the Roses er et ufullendt, men likevel fascinerende album.

ULVER

WAR OF THE ROSES

KSCOPE / VME

4

ROSER UTEN TORNER

Det eksperimentelle og elektroniske soundet som har preget mange av Ulvers tidligere album er nå begravd og borte. War of the Roses er bygd på progrockaktige toner og nær operalignende partier. Skiva har et fløyelsmykt og nedtonet preg, særlig ”September IV” står sterkt i så måte. Åpningslåta ”February MMX” er velkomponert prog, minner om Arcturus på sin måte. Men deretter blir skiva gradvis mykere og langsommere der stille og nedtonede partier svever i et silkemykt univers. Likevel, Ulver balanserer på et barberblad mellom atmosfære og hendelsesløshet. De holder seg stort sett på rett side, den nedtonede og enigmatiske atmosfæren som svever over låtene er fascinerende. Likevel… Flere elementer, mer overraskende og uventede vendinger ville hevet skiva ytterligere. Særlig de siste låtene blir stillestående, nesten blodfattige i sin minimalisme. Avslutningen ”Stone Angels” er uten sang i det hele tatt. I stedet leses teksten som et dikt i slow motion i det som der er blitt et meget sterilt sound. War of the Roses er atmosfærisk og stemningsfylt. Men grensen mellom stemning og kjedsomhet er hårfin, og slutten av skiva drukner i sitt eget sound. Ulver har komponert et ufullendt, men likevel fascinerende album.

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Thomas F

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Sjekk også:
Angstkrieg: Intervju
Albumanbefaling: Sarke – Oldarhian

Comments
One Response to “Plateanbefaling: Ulver – «War of the Roses»”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] King Midas – Rosso / Intervju i Spirit Albumanbefaling: Ulver – War of the Roses Sonic Youth er et av Snøskreds største inpirasjonskilder Albumanbefaling: Dinosaur Jr. – I Bet […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!