Fredrik Hossmann inviterer til konsert og utstilling

Lørdag 4. mai blir det konsert med ELEKTRONIK MEDITATION og FREDRIK HOSSMANN på Deichman.

Hossmann.JPG (300x200)Elekttik Meditaion.JPG (300x200)

 

 

 

 

 

 

 

ELEKTRONIK MEDITATION består av Jannis Anastasakis og Deniz Angelaki fra Hellas. Jannis Anastasakis regnes for å være i en egen liga som gitarist i Hellas. Hans unike, dyptgående tilnærmingsmåte til gitaren som en ambient lydgenerator, og den utvidede bruken av effekter og analoge synther, resulterer i en meget personlig lyd og spillestil, som skiller ham fra andre musikere i hans hjemland. Han er også medlem av Haig Yasdjian band, og han er også den som bygger og designer JAM effektpedaler, som brukes av mange ledene gitarister i verden, bl.a. norske Eivind Aarset.

Deniz Angelaki bruker farger som uttrykksmåte, sammen med et kamera som dokumenterer hvert øyeblikk og forstørrer alle detaljer som foregår på lerretet. Sammen med en spesiell projekterings teknikk, gir det oppmerksomhet til et mikrounivers og skaper en unik stemning, som er en visuell forlengelse til Jannis Anastasakis sin musikk.

Fredrik Hossmann (N) er en improvisatør/utøver/poet som bruker stemme og ord som sine viktigste verktøy. Konserten er i anledning åpningen av utstillingen: Tilbake til stillheten, som Fredrik Hossmann har satt sammen. Og slik en maler bruker et lerret til å spille sin musikk på, bruker Fredrik Hossmann stillheten til å la bildene vokse frem på, enten de er med ord eller med stemme.

Mer info: www.elektronikmeditation.com
Mer info: https://soundcloud.com/fredrik-hossmann

 

hossmann1.JPG (200x135)

hossmann2.JPG (200x141)

 

 

TILBAKE TIL STILLHETEN

 

 

Utstillingen ”Tilbake til stillheten” er en samling invitasjoner, oppskrifter, strategier, metoder, taktikker, aforismer, metaforer, utsagn, tanker, refleksjoner og tegninger satt sammen for å finne nye utgangspunkter for hva stillhet er og kan være. Stillhet du ikke har hørt før er ny stillhet, men også stillhet du hører på en ny måte er ny stillhet. Ved å ha andre tanker i bevisstheten, eller andre fysiske posisjoner vil opplevelsen av stillheten endre seg. Det er ikke stillheten som endrer seg, men du som endrer ditt forhold til den. Du kan også erstatte stillhet med et dikt, en stemme, musikk, din kjæreste, dine barn, dine foreldre, dine venner eller andre som betyr noe for deg. ”

”Lytt til stillheten som om du er stillhetens speilbilde”

”Lytt til stillheten som om du er en jeger og det du jager gjemmer seg i den”

”Lytt til stillheten i stillheten”

”Lytt til stillheten mens du kler av deg og når du er naken fortsetter du å kle av deg”

”Lytt til stillheten før den forsvinner”

Sted: Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Tid: Lørdag 4. mai kl. 13.00

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!