Albumanbefaling: Vallenfyre – A Fragile King

Vallenfyre-A-Fragile-King

VALLENFYRE

A FRAGILE KING (2011)

CENTURY MEDIA / INDIE DISTRIBUTION

DEATHMETALL // Fuck it, dette var bra. Denne musikken er gjort i døden, og var en innestengt sjanger allerede i utgangspunktet. Men med sånne låter river Vallenfyre lokket av kista rett og slett. Det er typisk og tradisjonelt så klart. Men bandet mer enn kompenserer med kraft, tyngde og tordnende riff og låter. Vallenfyre spinner spindelvev av piggtråd. Låtene er enkle, soundet rasende. Jernharde riff ruller på panserbelter gjennom låtene. Soundet er ensidig, men massivt, groovet er snerrende. Stål, jern og dynamitt. Bensin, brann og flammer. Gitarer som gir elektrosjokkterapi. Riffene som faller som bloddråper gjennom låtene. Bittelitt koagulerte er de dog. Enkelte partier blir rimelig masete. Noen ganger er det til og med som et likklede revner og stanken av Florida og 90 tall siver igjennom (grøss). Men bortsett fra det er denne skiva et blodrødt banner for ”The Metal of Death”.  Attpåtil har bandet vært smarte nok til å avslutte etter tre kvarter også. Yes, andre band kan virkelig lære av denne skiva. / THOMAS F

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Musikkavdelingen vil bestille Vallenfyre sitt album «A Fragile King», så følg med på nyheter fremover.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde
Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!