Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 28. mai 2013

Årets Musikkting kjemper for bedre øverom

rom-for-spilleglede

Behovet for flere øverom i alle norske kommuner er den viktigste saken på agendaen når Norsk musikkråd samles til Musikkting i Trondheim 31. mai – 2. juni. I tillegg skal vinneren av prisen Årets musikkommune 2012 offentliggjøres.

Norsk musikkråd er landets største paraplyorganisasjon for det frivillige musikklivet i Norge, og har over 140 000 medlemmer i alle musikksjangrer. Under Norsk musikkråds landsmøte, også kalt Musikktinget, samles 80 tillitsvalgte fra musikkorganisasjoner landet over.

– Når musikklivet samles til Musikkting, vil vi selvfølgelig fokusere mye på vår kampsak for bedre øverom, sier daglig leder i Norsk musikkråd, Magnar Bergo.

I midten av april lanserte Norsk musikkråd, sammen med kor-, korps-, dans-, kulturskole- og teater-organisasjonene, oppropet Rom for spilleglede. Kampanjen utfordrer alle politiske partier til å gi kulturlivet samme modell for finansiering av kulturarenaer, som idretten har til sine bygg og anlegg.

– Undersøkelser i flere kommuner viser at omtrent halvparten av øverommene som brukes i dag er uegnet til kulturformål, sier Bergo, – Dette er alt for dårlig!

Et annet punkt på sakslista til Musikktinget er å offentliggjøre vinneren av prisen Årets musikkommune 2012. Prisen er en nyopprettet kåring som fokuserer på en kommune som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv. Det er Norsk musikkråd som står bak prisen.

-Vi har sett på hvilke muligheter beboerne i kommunen har til å utøve og oppleve musikk fra vuggen til graven, samt hvordan kommunen legger til rette for musikklivet, sier Halvard Kausland, juryleder og styreleder i Norsk musikkråd.

Det er Inderøy, Stavanger og Vefsn kommune som er de nominerte til prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter