Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. mai 2013

Oslo er en av de mest vitale musikkbyene i Europa!

musikkbyen bruk

Musikkbyen Oslo omsetter for nær en halv milliard i året. Medlemmene i Musikkbyen Oslo hadde 4000 opptredener og omsatte for 462 962 602 millioner i 2011, i følge en ny medlemsundersøkelse.

Organisasjonen består av over 70 medlemmer som representerer arrangører, festivaler og management i hovedstaden. Nå ønsker de mer annerkjennelse av sin viktige rolle i Oslo.

– Vi er stolte av byen og hvor mye det koker i lille store Oslo, sier styreleder i Musikkbyen Oslo, Lars Petter Hagen.

Musikkbyen Oslo jobber for at Oslo skal være en så god musikkby som mulig. Tidligere har det vært vanskelig å vise hvor viktig musikklivet faktisk er for hovedstaden.

– Musikkbransjen har hatt få tall å slå i bordet med, med denne undersøkelsen viser vi at musikklivet er svært betydningsfullt for hovedstaden, sier Hagen, – Med sine 4000 opptredener i året befester Oslo sin posisjon som en av de viktigste og mest vitale musikkbyene i Europa!

Statistikk er ofte en mangelvare i musikk- og kulturnæringen, og også medlemsundersøkelsen er først og fremst en pilotundersøkelse.

– Men den viser noen interessante tendenser, og jeg mener denne undersøkelsen legger til rette for en større kartlegging av musikkbransjen i Oslo, slår Lars Petter Hagen fast.

Utvikler byen og bydelene

Musikkbransjen skaper arbeidsplasser, møtesteder og opplevelser i Oslo. Bransjen drives stort sett av gründere som bygger seg opp fra ingenting og har øl som viktigste inntektskilde.

– Hva ville Youngstorget vært i dag uten Internasjonalen, Mono, Fisk&Vilt m.m.?, spør styremedlem i Musikkbyen Oslo Einar Eidsvåg, – Vi er med på å utvikle Oslo som by, og det bekrefter vi med denne undersøkelsen.

Musikkbyen Oslo mener medlemsundersøkelsen understreker musikklivets viktige posisjon i hovedstaden, og vil nå invitere Oslos politikere til en enda tettere dialog for å satse på og videreutvikle bransjen i hovedstaden.

Om undersøkelsen:

– Tallene er fra 2011.

– Utvalg: 107 respondenter og 53 svar.

– Svarprosent: 49,5.

– Undersøkelsen er gjennomført på web i perioden 4.september 2012 – 15. januar 2013.

– Det er Perduco Kultur, V/ Anne-Brit Gran (professor på Handelshøyskolen BI Oslo), som er ansvarlig for undersøkelsen

Omsetning: Musikkbyen Oslos medlemmer omsatte for totalt 462 962 602 millioner i 2011.

Offentlige midler: Utgjør 187 712 553 millioner kroner.

Antall opptredener: Det totale tallet i undersøkelsen viser 3 981 opptredener i 2011.

Sysselsetting: Undersøkelsen oppgir 434 årsverk og 673 ansatte. Dette er et felt Musikkbyen Oslo ønsker å følge opp i en eventuell større kartlegging av bransjen. Sektoren har i følge undersøkelsen ikke så mange fast ansatte, men sysselsetter trolig langt flere: Både teknikere og musikere mottar honorar, og flere av respondentene har mange frivillige i driften.

Bra kontinuitet: 60 % av virksomhetene ble etablert før 2005.

Høyt utdannet bransje: 49 % av respondentene oppgir over 3-årig høyskole eller universitetsutdannelse.

Ønsker å satse på ungdom: Musikkbyen Oslo har som mål at det skal arrangeres flere og bra
konserter for ungdom under 18 år. Tallene fra 2011 viser at det arrangeres over 1100 opptredener i året for ungdom under 18.

Internasjonalt nettverk og bransje: Stort og aktivt internasjonalt nettverk; over 50 % oppgir aktive nettverk i Norden og England.

Én kommentar til “Oslo er en av de mest vitale musikkbyene i Europa!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter