My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0

mybloodyvalentine1920x1200 My Bloody Valentine åpnet med låter fra albumbautaen «Loveless»Norwegian Wood.

 

KONSERT NORWEGIAN WOOD // I likhet med Sonic Youth har My Bloody Valentine skapt og utforsket sitt eget univers av finmaskede melodier og støyende gitarkaskader. Denne lørdagkvelden tok My Bloody Valentine oss enda en gang med på en rundtur i deres verden. Forrige norske festivalspilling var på Øyafestialen for fem år siden. Der presterte de en en konsert det fortsatt går gjetord om.

 

VOKAL, ANYONE?

Rent musikalsk var det ikke store forskjeller å spore fra Øya-konserten og årets Norwegian Wood seanse. Lydmessig var det likevel noen markante forskjeller, vokalen var mikset ned på Norwegian Wood, dvs. det var nesten umulig å høre noe som helst av vokalen(e). Bevisst grep eller ei, resultatet var at vokalharmoniene rett og slett ble svelgt av de massive lydstaffasjene til My Bloody Valentine.

Utrykket til My Bloody Valentine er i utgangspunktet en perfekt miks av hektende og utfordrende støy, forførende melodier og drømmesekvenser. Alle momenter som til sammen skaper både eklektisk og elektrisk spenningsnivå. På Norwegian Wood fordunstet en del av nyansene, også pga. av selve miksen.

 

«DET VERSTE JEG HAR HØRT»

Uansett, jeg kan ikke bli annet enn imponert av My Bloody Valentines standhaftighet. For støymaestroene var absolutt ikke på hjemmebane. De spilte for et glissent og lunkent publium på Norwegian Wood. Nå skal det sies at My Bloody Valentine ikke akkurat driver med publikumsfrieri, de lar musikken tale for seg selv, men mulig de lot seg affisiere av det heller lite gjestfrie publikummet til å begynne med. «Det verste jeg har hørt», utbrøt f.eks. festivalgjengeren ved siden av meg. «For høyt», klaget andre.

Settet åpnet med låter fra albumbautaen «Loveleless», vel og bra utført, men det tok en stund før My Bloody Valentine ble varm i trøya, og pløyde deretter gjennom gamle (og noen nye) klassikere med autoritet. I likhet med Thurston moore sin konsert på fjorårets Øya var resepten massive gitar-crescendoer, kaskader av støyende «hyl», og svevende, episke drømmer. En type uttrykk som ofte bør spilles høyt.

 

HERLIG KOMPROMISSLØS

Mot slutten av konserten serverte de øredøvende og herlig kompromissløs monoton støy»kaos» i «You Made Me Realize», noe som førte at enda flere publikummere røsket med seg pikk-pakket sitt og rømte fra åstedet.

My Bloody Valentine og Norwegian Wood var en mismatch. Festivaler som Øya, Roskilde og FIB i Spania er rett sted for et band av My Bloody Valentines støping, Norwegian Wood, not. // Victor Josefsen

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

Comments
8 Responses to “My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] I likhet med My Bloody Valentine driver Godspeed You! Black Emperor ikke akkurat med publikumsfrieri, de lar musikken tale for seg selv. Og det var ikke mye action på scenen, et lerret med svart hvitt fragmenter som flimret over skjermen og bandmedlemmer som  stort sett holdt seg på samme plass, det  var det hele. […]

  2. […] I likhet med My Bloody Valentine driver Godspeed You! Black Emperor ikke akkurat med publikumsfrieri, de lar musikken tale for seg selv. Og det var ikke mye action på scenen – et lerret med svart-hvitt fragmenter som flimret over skjermen og bandmedlemmer som stort sett holdt seg på samme plass, det var det hele. […]

  3. […] My Bloody Valentine– Norwegian Wood 4-0 Noen slapp fanden og Thurston Moore ut av skapet Cocteau Twins skapte noe helt særegent på 80-tallet The Beatles – «Don’t Let Me Down» og The Beatles – «Helter Skelter» Albumanbefaling: McCartneys «Ram» (1971) […]

  4. […] oppleve at publikummere røsker med seg pikk-pakket sitt og rømner fra åstedet, slik som på  My Bloody Valentine Norwegian Wood-konsert i fjor. Sjekk vår Arcade Fire […]

  5. […] I likhet med My Bloody Valentine sin konsert på Norwegian Wood i fjor serverte LoveLoveLove mot slutten av konserten et herlig kompromissløst støy-crescendo. En øredøvende heisatur av en avslutning surfende på alt fra harmonisk til særdeles uharmonisk støy: Som en hommage til shoegaze-sjangeren de har sitt utspring fra. […]

  6. […] vokal og overøsende trommer der inspirasjonen fra tidlig Sonic Youth lurer i kulissene. Og tidlig My Bloody Valentines «You Made Me Realize» uten de melodiske passasjene. Og labelen Amphetamine Reptile, som Vidar i […]

  7. […] med peak i avslutningslåta, en duvende sak med samme hypnotiserende groove som tidlig My Bloody Valentines «Slow». Og kanskje nettopp det melodiøse aspektet til Línt kan føre til at de når utover […]

  8. […] Dinosaur Jr. – I Bet on Sky Dinosaur Jr. på Chateau Neuf/Betong Lightships på Øyafestivalen My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0 Hiawata!: Valley Boys / Backs To The […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!