Sommer på Popsenteret

popI sommer blir det full fart på Popsenteret i Oslo. Mens barna jakter musikkskatter og prøver seg i rampelyset, kan de voksne få med seg fire etasjer med musikkminner samt temautstillingen «Under radaren» om subkulturer i Oslo fra 1980 til 2000.

– På Popsenteret blir det full rulle hele sommeren. Vi har satt sammen et splitter nytt sommerprogram med morsomme og lærerike opplevelser for store og små, sier Paal Ritter Schjerven, kunstnerisk leder ved Popsenteret.

Sommerprogram

Musikkjakt

Jakten på musikkskatten passer alle barn mellom 6 og 10 år. Barna tas med på en spennende reise i Popsenterets musikkjungel. Her får de kjent på rytmen i kroppen og kriblingen i magen. Hvor jakten fører hen og hvilke utfordringer som må overvinnes finner du ut av på Popsenteret i uke 26, 27 og 32.

Mer om utstillingen

Stjerne for en dag

pop2Går du med en stjerne i magen? Popsentereteret vil etter hvert arrangere  Stjerne for en dag  (ny dato er ikke satt ennå), som passer barn mellom 7-12 år. I løpet av 90 morsomme minutter med spennende oppgaver og utkledning får barna gode artistråd på veien mot tjernehimmelen. Og de som tør kan selv få prøve seg i rampelyset.

Kreativt verksted

9. juli til 4. august arrangeres det  Kreativt verksted på Popsenteret. Her blir det rom for lek og tegning, det blir skattejakt, jungelmaling i ansiktet og utforsking av Popsenterets mange interaktive opplevelser.

Musikkopplevelser for de voksne

Popsenteret har heller ikke glemt de voksne. Den store, interaktive faste utstillingen og den populære utstillingen «Under radaren» vises hele sommeren. Den faste utstillingen viser over hundre år med populærmusikk i alle sjangere, og temautstillingen «Under radaren» gir et innblikk i subkulturene som oppsto i Oslo rundt musikksjangerne punk, hip-hop og house i perioden 1980 – 2000.

I juli holder Popsenteret åpent tirsdag til søndag fra kl. 11-17. Ellers vanlige åpningstider.

Frontbilde: «Hvis du lurer på hvordan et rave på 90-tallet så ut, skal du titte inn dette vinduet». Foto: Frank Michaelsen
Lærerikt på Popsenteret
Popsenteret inviterer til utstilling: «PUNK I OSLO, 1980-1982″

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!