Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 1. juli 2013

Til helgen: Solar Weekend på Kontraskjæret i Oslo

solar bruk

Til helgen, fra fredag den 5/7 til søndag 7/7, går Solar Weekend Festival på Kontraskjæret i Oslo. Festivalen tilbyr ett bredt spekter av sjangere, fra elektronika til hip-hop, reggae, funk og chillout.

Av: Simen Raknes

Solar Weekend har 6 scener, der det på hovedscenen vil være blant annet elektronika, soul og hip-hop. For de som liker klubbmusikk, vil det være en egen klubbscene, mens en på Showcase scenen ser «up and coming» artister. På Love&Magic området kan en slappe av til chillout musikk. Hip Hop finner en i Urban Ghetto teltet.

Festivalens høydepunkt er Sentrifuge 20 minutes party, som er en scene der en gir alt i 20 minutter før musikken skrus av og scenen ryddes, for igjen å brake løs en halvtime senere.

 

GusGus

GusGus

 

I Solar Weekend sin Line-Up er det flere kjente ansikter som Pete Tong, Simian Mobile Disco og GusGus. Pete Tong er kanskje det største trekkplasteret. Gjennom mange år som radiovert på BBC Radio 1, og som resident DJ på Pacha Ibiza, har han markert seg sterkt innenfor elektronika.

En kan altså få med seg de to britiske guttene bak Simian Mobile Disco, som egentlig var en del av gruppa Simian, men som tidlig begynte å utforske sin noe unike artiststil gjennom Simian Mobile Disco. I dag er de kjent for å eksperimentere med elektronika, og for å skape musikk som er noe helt annet enn det som tidligere har blitt presentert innenfor sjangeren. Her kan du få en smakebit av gruppa med låta «Seraphim»:

 

 

Verdt å få med seg er GusGus kollektivet. De har gitt ut ni album, og er nå fem artister, der tre er vokalister og to skrur på knotter. De er kjent for gode live opplevelser og kunstneriske sceneshow. Sjekk ut GusGus og låta «Ladyshave» her:

 

 

Ta turen til  Solar Weekend Festival for en spennende og variert festivalopplevelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter