Roskilde 2013: Devin Townsends tøysete metalprosjekt

Devin Townsend 2 foto Frank Mmichaelsen

Jim Carrey hadde passet inn i dette bandet.  

Tekst/Foto: Frank Michaelsen

Ryktet fortalte at Devin Townsend fra Canada var en «sjangeranarkist» og moromann. Dette stemte godt. Mannen var totalt ute av stand til å ta musikken seriøst. Noe som innenfor metallen må kunne kalles – forfriskende.

«We may be socially awkward, but were not pussies!». Om Devin ikke er festens midtpunkt til vanlig, så må han hvertfall være bandøvelsens midtpunkt. Hvert headbang og hvert riff ble levert med et animert gummitryne, som sa – «kødda!».

Devin Townsend 3foto Frank Mmichaelsen

Musikken er tung og grumsete. Over den dyre gitarproduksjonen har man ofte smurt et lag med billige synther. Den typen vi kjenner igjen fra Twin Peaks-musikken eller barndommens Casio-keyboards.

«We were advertised at thig gig for playing corny pop. So let’s fucking do it!» En gitar badet i cheesy chorus ringer ut – og publikum ler. De ler av musikken. Dette er humor av det slaget Frank Zappa ville gått god for, eller Jim Carrey.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!