Ekkofestivalen i Bergen feirer 10-års jubileum

Mykki Blanco spiller på Ekkofestivalen 2013. Her fra Roskilde 2013. Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Mykki Blanco spiller på Ekkofestivalen 2013. Her fra Roskilde 2013. Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Ekkofestivalen i Bergen feirer 10-års jubileum. Vi tok en prat med Øyvind Halsøy i festivalledelsen i anledning  jubileet.

I år spiller blant annet John Hopkins, Pantha Du Prince and the Bell Laboratory, Lindstrøm  og Mykki Blanco.

Dere feirer 10-års jubileum. Slår dere ekstra på stortromma når det kommer til lineupen i år da?

– Hei, dette høres kanskje litt kjedelig ut, men vi prøver å slå på stortromma hvert eneste år. Vi har ikke planlagt noe spesielt, men vi sitter med følelsen at vi i hvert fall skal klare å holde på i 10 år til. Vi har benyttet anledningen til å skue litt bakover, vi har blant annet lansert en liten blogg hvor vi legger ut litt anekdoter, bilder og plakater fra tidligere festivaler. Alt dette begynte å dukke opp da vi flyttet kontoret til Østre i fjor, og det var noe som bringte tilbake gode minner.

– Vi har blant annet lansert en liten blogg hvor vi legger ut litt anekdoter, bilder og plakater fra tidligere festivaler.

– Det nærmeste vi kommer en storslått feiring er vel åpningskonserten med Pantha Du Prince. Dette er den mest omfattende produksjonen vi har satt opp, og er et veldig spennende møte mellom Pantha Du Prince og et stjernelag av norske perkusjonister. Det som er så interessant med dette prosjektet, er at lydene fra klokkespillet passer naturlig inn i Pantha Du Princes lydbilde. Det virker som om det har vært en tendens de siste årene, at artister som lager elektronisk musikk har benyttet seg av band når de spiller konserter, i et forsøk på å virke som mer «kredible» musikere. Dette er ikke tilfelle med dette prosjektet. Her har det fra begynnelsen av vært et samarbeid med en klar idé.

– Det nærmeste vi kommer en storslått feiring er vel åpningskonserten med Pantha Du Prince. Dette er  et veldig spennende møte mellom Pantha Du Prince og et stjernelag av norske perkusjonister.

Kan du kort fortelle om Ekkofestivalen ?

– Ekkofestivalen startet i 2003 som en idealistisk festival, for det som den gangen var noe helt nytt og gikk under navnet elektronika. Festivalen fungerte på mange måter også som et samlingspunkt for ulike personer som var involvert i elektronika. Altså, at vi prøvde å bygge et miljø. Festivalen har også hatt en sterk tilknytning til kunst så vel som musikk, og kunst har stått i fokus på festivalen i alle årene. For å demonstrere hvor nisje hele festivalen var i begynnelsen kan en f.eks. kikke på artikkelen Morgenbladet skrev da de var på besøk i 2004.

– Ellers så har vi prøvd å dokumentere litt hva som har skjedd de ulike årene på bloggen vår.

Tidligere artister inkluderer:


ESG, Pierre Henry, Moderat, Four Tet, Whitest Boy Alive, The Field, Flying Lotus, Røyksopp, Clark, John Talabot.

 

SJEKK OGSÅ:

Roskilde 2013: Mykki Blanco, en teenage female rapper
MykkiBlanco-2-640x426

ESG: A South Bronx Story
a-south-bronx-story-4eb2abd91a637

Du kan låne musikk av utøvere nevnt i saka, bare klikk på lenkene.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!