Albumanbefaling: Sweden – Sixes & Sevens

Sweden albumcover bruk

SWEDEN

SIXES & SEVENS (2013)

VESTKYST RECORDS / MUSIKKOPERATØRENE

5

Liker du Teenage Fanclub à la låta «Neil Jung» fra «Grand Prix» (’95)? Liker du Velvet Crush’ «Hold Me Up» og «Why Not Your Baby» fra «Teenage Symphonies to God» (’95)? Liker du svensk 90-talls powerpop? Ja, sier du, ok, da liker du Sweden, garantert. Med andre ord: Swedens nye skive «Sixes & Seven» anbefales på det varmeste. Anmeldelse slutt.

Neida, men på «Sixes & Sevens» låter Sweden nettopp som en norsk hybrid av T.F. og V.C. (på kutt som «Icy Lanes»), innkapslet i svensk powerpop-sound; et sound som lyder svensk, uten at noen kan forklare hvorfor, dét er bare slik. Og det er ikke kun soundet Sweden har til felles med svensk 90-talls powerpop.

Sverige produsererte glimrende pop-band på rekke og rad, med hektende riff og superfengende låter. På 90-tallet okkuperte Wannadies MTV og tittet ned fra gigantiske H&M-plakater, This Perfect Day solgte bra i hjemlandet, mens Space Age Baby Jane, Pixies-influerte Melony og ikke minst A West Side Fabrication-banda vaket i vidunderpop-undergrunnen: Carpe Wade, Popunderet, eindommelige Bear Quartet, The Drowners og Teenage Fanclub-tilhengerne Tommy 16.

I  likhet med Sweden (i «Barefoot Summer»), svipper også jeg tilbake til 90-tallet. Sweden sender i tillegg tankene tilbake til norske favorittband, som Astroburger (aktuell med ny finfin skive!), Yum Yums, The Chairs og Kung Fu Girls (sjekk den underkjente andreskiva «Puzzle«, min favoritt).

Jada, det ble mye namedropping nå, jeg vet, uansett: På slutten av åttitallet/begynnelsen av nittitallet hadde alle disse banda sin lille skare av dedikerte fans, selv om de aldri ble så kjent blant den gemene hop. Nostalgi eller ei, musikken deres er tidløs, det samme med Sweden anno 2013 (i likhet med finfine Hiawata!s «Backs to The Future, 2011, sjekk anmeldelse).

Om Sweden blir like legendariske som Kung Fu Girls etc.,  gjenstår å se, de er i alle fall låtsmeder av rang.

Pass på å få med deg Sweden, et av  norges beste popband, på John Dee 14. november.

Favoritter: «Icy Lanes», «Pretending On The Weekends», «Sunny Sidewalks», » Barefoot Summer» og «Those Days».

 

 

Sweden Under

Jeg kåret Swedens forrige album «Under The Sycamore Tree» til «årets beste norske album 2012.

Du kan låne musikk av utøvere nevnt i anbefalingen, bare klikk på lenkene.

Comments
3 Responses to “Albumanbefaling: Sweden – Sixes & Sevens”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk også: Albumanbefaling: Sweden – Sixes & Sevens […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!