Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anmeldelser 1. november 2013

Ukas tips!

Ingen jamrer finere enn Katzenjammer

 

katzenjammer

 

I 1986 ga Genesis ut albumet Invisible touch, og mange er kanskje enig med meg i at det var noe av det siste gode de gjorde. Eller det vil si, den er ikke så forferdelig god den heller, men til tross for en slick produksjon og klein synthprogrammering hadde den noen hits. Jeg for min del synes at låten Land of Confusion fremdeles holder mål, det går ihvertfall an å høre på den, og Spitting Image lagde en ganske fornøyelig musikkvideo i sin tid. Ronald Reagan og den kalde krigen ble aldri det samme igjen, det er helt sikkert.

Men Ukas tips! handler ikke om Genesis, det handler om Katzenjammer, og deres fantastiske tolkning av nettopp Land of Confusion. Jeg hadde ikke noe særlig forhold til Katzenjammer fra før av, de var for det meste bare et navn jeg tenkte jeg måtte sjekke ut en gang. Men så ble jeg tipset av kona mi som nylig hadde Land of Confusion som en del av en quizoppgave, og jeg ble rett og slett slått i bakken av hvor utrolig bra den var.

Katzenjammer har laget en mer slentrende versjon enn Genesis, den er nærmest litt jazza i stilen, minner meg faktisk litt om The Kinks’ Sunny Afternoon, har noe av den samme grooven. Men samtidig er den utrolig fengende og full av energi og attitude. Låten er hentet fra albumet A kiss before you go, men jeg hørte først en versjon de gjorde i PopsalongenP3, og det er kanskje den versjonen jeg liker aller best. Men Katzenjammer har uansett meislet ut en nydelig versjon som er MYE bedre enn originalen, og det er klin umulig ikke å bli i godt humør av denne sangen.

 

Spilt i PopsalongenP3

 

Offisiell Katzenjammer video

 

Og for de som vil mimre om gamle dager og fremdeles mener at Genesis er best

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter