Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 6. desember 2013

Charlotte Thorstvedt: Toppløse DJs er en kvalmende trend

IMG_1505

Alt som er kreativt har en magnetisk tiltrekningskraft på meg. Om det er visuelt, musikk eller noe annet, så blir jeg lykkelig av det. Dette prosjektet har vært det mest uvante jeg har vært med på, forteller Charlotte Thorstvedt.

Tekst: Maria Santi Bagtas og Gunnar Vilberg
Foto: Frank Mickaelsen

I høst kom DJ, mediaprofil og antropolog Charlotte Thorstvedt med det personlige essayet #Selfie om feminisme. Pamfletten er en del av serien Stemmer Aschehoug utgir i forbindelse med hundreårsjubileet for kvinnelig stemmerett. Vi gir deg en liten smakebit av  intervjuet med Charlotte Thorstvedt i Deichmans litteraturblogg.

 

Hvorfor er for eksempel yrket som DJ så mannsdominert? Jenter er jo like musikkinteresserte, og like flinke til å lage og mikse musikk. Noe som provoserer meg voldsomt er at noen seksualiserer rollen som DJ, forteller Charlotte Thorstvedt.

 

Musikk, mote og skriving er alle kreative ting. Det er jo en slags ekspresjonisme alt sammen?

-Alt som er kreativt har en magnetisk tiltrekningskraft på meg. Om det er visuelt, musikk eller noe annet, så blir jeg lykkelig av det. Jeg klarer rett og slett ikke å si nei til en spennende mulighet. Dette prosjektet har vært det mest uvante jeg har vært med på. For det første er det uvant for meg å skrive på norsk. Alle oppgaver på Blindern valgte jeg å skrive på engelsk, og jeg har vokst opp i England og gått på engelsktalende skole i Stavanger etter det. Jeg spurte faktisk om å få skrive på engelsk, men det var det nei til. Så dette har på mange måter vært svært utfordrende.

 

– Hvis du googler DJ og girl, er det første som kommer opp toppløse DJs. Det er en kvalmende trend, forteller Charlotte Thorstvedt.

 

Charlotte-Torstvedt-1-Foto-Frank-Michaelsen-620x350 musikk

 

Du skriver jo om det at kvinner skal gripe muligheter, og sånn sett blir du et godt forbilde siden du nettopp gjør det?

– Jeg vil ikke utpeke meg selv som et forbilde, men jeg håper jeg kan gi et budskap om at jenter ikke skal la seg skremme av mannsdominerte yrker. Hvorfor er for eksempel yrket som DJ så mannsdominert? Jenter er jo like musikkinteresserte, og like flinke til å lage og mikse musikk. Noe som provoserer meg voldsomt er at noen seksualiserer rollen som DJ. Det finnes til og med toppløse DJs. Hvis du googler DJ og girl, er det første som kommer opp toppløse DJs. Det er en kvalmende trend. Noen kvinner tror dessverre også at den eneste muligheten til å bli DJ, er at de kaster seg på en slik trend og at det gir en slags makt.

 

Charlotte Torstvedt 2 Foto Frank Michaelsen

 

Les tidligere anmeldelse av Selfie

Les resten av intervjuet i Deichmans litteraturblogg

Som DJ gir Charlotte Thorstvedt et innblikk i hva det vil si å være kvinne i et utpreget mannsdominert miljø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter