Lee Ranaldo and The Dust besøker Norge / Anbefaling: Lee Ranaldo – Between the Times and the Tides

Lee_Ranaldo_and_Dust_by_John_Von_Pamer

Lee Ranaldo and The Dust besøker to norske byer til våren. Blå 5. april og Landmark 6. april. Det blir første gang han besøker Bergen noensinne.

Lee Ranaldo har de siste årene gjort det bra med sine soloalbum. Album som både tar godt vare på gitarsoundet vi kjenner, men som også viser en annen musikalsk side. Albumet som kom i år, «Last Night On Earth«, er med hans ferskeste bandbesetning og huser også hans gamle kollega Steve Shelley fra Sonic Youth. Altså kan man kanskje si at dette er det nærmeste prosjektet man kommer Sonic Youth om dagen.

Lee Ranaldo har i sine 30 år som aktiv i Sonic Youth, drevet som visuell artist, forfatter, produsent og soloartist. Med gjeldende besetning i The Dust har de spilt siden 2012, og allerede vært innom de store festivalene Roskilde, Primavera og Kilbi. Og nå er altså turen kommet til Blå og Landmark. Sjekk en kort anmeldelse av den forrige Ranaldo-skiva Between the Times and the Tides (2012).

 

Ranaldo-1024x1024

 

Her kan du søke etter og låne musikk. bøker og noter i Deichmans katalog

 

Lee Ranaldo

«Between the Times and the Tides» (2012)

Matador / Playground

4

JA TAKK // Mens Sonic Youths fremtid henger i løse luften, har Lee Ranaldo tatt skjeen i egne hender og gitt ut soloplate. Eller, helt på egen hånd har han ikke vært, han har bl.a. fått assistanse fra gamle våpenbrødre, som Steve Shelley og Jim O’ Rourke, og ikke minst Nels Cline. Det har blitt en fin plate, synes jeg, lettere tilgjengelig enn Sonic Youth, men ikke nødvendigvis mindre avansert av den grunn. En av mine favorittlåter er Fire Island (phases), som klokker inn på over 6 minutter, men som aldri føles for lang av den grunn. Det er et perfekt stykke musikk med et av de nydeligste countryrock-partiene jeg vet om, noe som Nels Cline definitivt bidrar godt til. Ja takk til mer Ranaldo i fremtiden. /STIAN B. HOPE

 

 

Sonic Youths «Goo» er et av Snøskreds største inspirasjonskilder

Sonic

 

Karl: Sonic Youth ”Goo” – Denne plata er spekket med gode låter. Spesielt inspirerende på dette albumet er den råe lyden, samspillet mellom de to gitarene, ekstremt kul bassing, i tillegg til enkle melodier uten masse jåleri.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!