Plateanbefaling: I Was A King – «I Was A King»


I WAS A KING

 

«I WAS A KING» (2009)

 

HYPE CITY / PLAYGROUND

 

5

 

 

I Was A King coverslapp andrealbumet i 2009, og kom opp med et av årets album da. I 2009 var I Was A King bandet for nittitallsnostalgikere, og alle andre, for selv om de er sterkt farget av nittitallet er uttrykket tidløst. Kuttet ”Norman Bleik” er et ordspill på Norman Blake fra de herlige Glasgow-popsmedene Teenage Fanclub. Og låta gjør ikke skam på heltene, for I Was A King har manet fram akkurat den samme rufsete feelinga og den uimotståelig (power)popteften som på de første Fanclub-platene. En bragd, da maaange har forsøkt på det samme, og mislyktes. Til og med Teenage Fanclub har tidvis trøbbel med å finne tilbake til magien fra de første platene deres. Dinosaur Jr. er et annet klassisk band det er umulig å forbigå når vi snakker om I Was A King anno 2009: Dinosaur Jr-gitarene vrenger og vrir seg, og bak i lydbildet shoegaze-skurrer legendene My Bloody Valentine. Selv om inspirasjonen er klar og tydelig, og selv om albumet kan ses på som en hyllest til Fanclub, Dinosaur Jr., Sebadoh og annen sjelfull nittitalssindie, lever musikken sitt eget liv. Frode Strømstad er kongen bak I Was A King, og at Emil Nikolaisen fra Serena Maneesh har med flere fingrer med i ”støyen” overrasker vel ingen. Et skranglete, fuzzete, upretensiøst og befriende ujålete album, som tar uventete og finurlige vendinger, – må høres! // VICTOR JOSEFSEN

 

 

IWAK Vibeke Heide

I mars kom I Was A Kings femte album Isle of Yours. Anne Lise Frøkedal har en enda tydligere plass i lydbildet, og Frode Strømstad viser samme melodiøsitet og popteft som tidligere.  Sjekk vårt mailintervju. Stikkord: Harrys Gym, Sivert Høyem og rock ‘n roll krigen, og Tønes.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Albumanbefaling: Dinosaur Jr. – I Bet on Sky
Dinosaur Jr. på Chateau Neuf/Betong
Lightships på Øyafestivalen
My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0
Hiawata!: Valley Boys / Backs To The Future

Comments
One Response to “Plateanbefaling: I Was A King – «I Was A King»”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] god pop, og har tidligere nærmest skrevet opp og ned i mente om f.eks. Teenage Fanclub. For, som I Was A King på sitt beste, maner Hiawata! fram den samme uimotståelige og edgy rufsepopfeelinga som på de første […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!