Neil Young spilte inn vinyl på direkten

 

neil-young-jack-white-jimmy-fallow-tonight-show-02-billboard-650

Denne uken var Neil Young og Jack White gjester på «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon». Der spilte de inn en låt som ble presset på vinyl in real time.

Tekst: Frank Michaelsen

Den sjeldne vinyl-automaten som gjorde jobben er fra 1947 og kalles en Voice-O-Graph. For 35 cents kunne man, den gangen, spille inn det man måtte ønske rett på vinyl.

Maskinene var artige innslag på tivoli og liknende i en tid der folk flest aldri hadde hørt opptak av sin egen stemme. Jack Whites eksemplar er det eneste i verden som fungerer i dag og han har etter sigende jaktet på antikviteten i ti år, samt brukt halvannet år på å renovere den.

 

voice0-4.15.2013

 

Neil Young var tidlig ute med påmeldingen og spilte inn årets “A Letter Home”  i Whites Voice-O-Graph. I følge Young selv var dette en kjær «low-tech opplevelse».

Før Jimmy Fallons sending teaset programlederen opplegget på twitter med: Neil Young is going to perform and press a vinyl with the help og Jack White live on the show. One take. Fun.»

Ja, ganske moro. Klippet under viser at Young forbereder seg på å entre boksen. Performancen ser du her.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

 

Comments
One Response to “Neil Young spilte inn vinyl på direkten”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] også: Jack White spilte inn vinyl på direkten Jack White på Arbeidersamfunnets plass Jack White covrer Little Willie Johns «I’m […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!