The Posies: To klassiske plater – «Frosting on the Beater» & «Amazing Disgrace»

The Posies The Posies. Bilde i forbindelse med Amazing Disgrace i ’96.

 

Tekst: Victor Josefsen

 

vs28-failure

 

 

I anledning re-release av The Posies‘ første album Failure fra 1988, som opprinnelig ble utgitt på kassett, feiret de med å spille akustisk på The Triple Door i Seattle 23. august i 2014. En fin neddempa debut er det, og henholdsvis 22 & 28 år senere sparker gruppa også godt i fra seg med deres nest siste album Blood Candy (2010) & Solid States (2016). The Posies med andre ord fortsatt oppegående.

 

 

 

Frosting

 

 

På 90-tallet var The Posies høyst oppegående, som med låta ”Flavor of the Month”, det samme med albumene Frosting on the Beater (1993) og Amazing Disgrace (1996). Don Fleming produserte Frosting… og de lød nesten som en amerikansk utgave av Teenage Fanclub. (Fleming produsert også Fanclubs kremalbum Bandwagonesque, 1991). Ellers var det ikke vanskelig å høre inspirasjon fra band som Hüsker Du og Big Star.

 

 

 

 

Amazing

 

Tre år etter Frosting on the Beater ble altså det den gang noe oversette albumet Amazing Disgrace (1996) gitt ut. Fortsatt sterke melodier og effektive riff med enda mer uvøren snert i. En utvikling som kan sammenlignes med Weezers mer mørke utskeielser på Pinkerton (1996) i forhold til den selvtitulerte powerpop-perlen av en forgjenger. Eller Kung Fu Girls gnagende intensitet på tilsvarende oversette Puzzle (1995) i forhold til This Is The Kung Fu Beat (1993).

 

 

 

posies001

 

Både Frosting… og Amazing… er spekkfulle av nydelige harmonier innhyllet i krafpop, med andre ord: to powerpop-klassikere. Og som nevnt innledningsvis holder både 2010 & 2016 plateutgaven av bandet stø pop-kurs. Blood Candy og Solid States anbefales til dere som liker harmoniene til nevnte Big Star og Teenage Fanclub, Superstar eller norske Hiawata!, for den saks skyld. Og frontmann Ken Stringfellow har linker til Norge, både med The Diciplines og fine Beezewax.

 

 

 

 

 

 

Saken er oppdatert søndag 14. mai 2017.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!