Metalion: The Slayer Mag Diaries

metalion-slayermags Bildet er fra bloggen til forlaget.

 

Hva er den tyngste boka som er gitt ut i Norge de siste årene? Nei, det er ikke Knausgårds Min Kamp, selv om tittelen egentlig kunne passet bra til denne boken også, nemlig metalbiografien Metalion: The Slayer Mag Diaries.

Tekst: Terje Haugsgjerd

Dette er en samling av Slayer Magazine-utgivelsene fra 80-, 90- og 00-tallet. Boken forteller også om bakmannen Jon Kristiansen (Metalion) sitt liv, som var unikt plassert i fremveksten av norsk black metal, som venn av bandet Mayhem og følger av det som fulgte.

 

Mayhem – Silvester anfag (Tangerine Dream link)

 

Perioden og livet blir skildret fra forfatterens ståsted, som gir et personlig, og fremfor alt, ikke-romantiserende bilde av det som var en enestående kreativ periode innen norsk metall, men også en vanskelig og kontroversiell periode, med selvmord, mord, og kirkebrenning.

 

Chelsea Wolfe cover av Burzum – Black spell of destruction

 

Men, det er Slayer Mag og musikken som er i sentrum, der boken nærmest blir en metalbibel for undergrunnsmusikk, i form av anmeldelser og intervjuer med f.eks. Sepultura, Sadus og Master’s Hammer.

 

Sepultura – Antichrist

 

Dette er blogg i bokform, det er blandingen av de personlige minnene og originalutgavene av Slayer Mag som gjør boka så interessant, både som en inngang til, og innsikt i, denne perioden musikalsk, men også som et eksempel på en skrive- og musikkultur som ikke lenger finnes, med tape- og brevutveksling som tok dager og måneder, ikke sekunder og minutter som i dag.

 

Master’s Hammer – Géniové

 

Kort sagt, dette er, for meg, en bortimot unik bok i norsk sammenheng, både rent fysisk med sine kilo og fremfor alt innholdet, om hundre år vil dette være en bok om det som en gang var.

 

D.T.P.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!