Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Hedda Rosenberg Anmeldelser 5. august 2014

Øya-tips!

En del anbefalinger, noen tips og ett råd – før morroa begynner på Øyafestivalen

Øya

Foto: Frank Michaelsen

1 – Få med deg comebackene fra Neutral Milk Hotel og Slowdive. Hvis du ikke har hørt de før (dvs. du er født på 90-tallet) kan du låne platene hos Deichman. I 2007 hadde jeg ikke hørt om The Jesus and Mary Chain, så jeg lot være å se dem. Jeg angrer fortsatt.

2 – Se konsertene med dine egne øyne – ikke gjennom mobilskjermen din. Kommer du noen gang til å se den skurrete videoen av Røyksopp og Robyn igjen? Det eneste du får video av er en liten dansende prikk (Robyn), imens vi andre kommer til å se en rågod konsert.

3 – Hvordan kommer Stein Torleif Bjella sine vonde visu til å kle festivalens største scene? Blir sol, by og grønt gress en merkelig kontrast til Bjellas mørke tekster om livet bygda? Stå opp tidlig lørdag og få med deg konserten kl. 13.00 for å selv avgjøre.

Sett det før? Se Monica Heldal, Egil Olsen eller Daniel Kvammen i stedet!

4 – Det skjer ikke bare i Tøyenparken. Få med deg øyakino 10/8, klubbdagen 5/8 og øyanatt hver kveld etter festivalen. Sjekk ut Naomi Pilgrim på Popsenteret, Heroes & Zeros på Blå,  Støv og Psyence Fiction på Internasjonalen, Folke på Fisk & Vilt, Intertwine på Dattera til Hagen osv. osv…

5Hanne Kolstø, Anne Lise Frøkedal og Atlanter skulle egentlig bare spille noen coverlåter under åpningen av NRK kanalen P13. De lot det heldigvis ikke bli med det, samarbeidet fortsatte og resulterte i egne låter som hadde premiere på P13 på fredag og det er god grunn til å glede seg til konserten kommende onsdag.

– Kom og hils på oss i Biblioteket! Der blir det opplesninger fra høstens kommende bøker, minikonserter og DJs. Vi har bøker du kan lese i og lenestoler du kan hvile i. Her på bloggen blir det anmeldelser, intervjuer og artikler. Vi ses i Tøyenparken!

Teltet 2

I år blir teltet enda større og finere enn det var i 2013! Foto: Frank Michaelsen

 

Sjekk også:

Gjenforente Slowdive kommer til Øya 9. august!

 

neutral_milk_hotel_aeroplane_album_art_p

 

 

 

Jeg anbefaler  på det varmeste, Neutral Milk Hotel sitt album In the Aeroplane Over the Sea, ikke minst tittelkuttet.
Victor Josefsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter