Hjelp, vi er på tv! Musikere i gjesteroller

zappa vice

«I know Morotho has my money»

Tekst: Frank Michaelsen

Når musikeren møter manusbasert tv kan det by på mangt et magisk øyeblikk. Noen ganger blir det uoverkommelig merkelig. Andre ganger rasende festlig. Seertallsmessig kunne gjesteopptredenen gi en boost serieskaperne ikke ville vært foruten. I visse tilfeller kom musikeren godt ut av det også – om ikke annet fikk de bytte beite for en dag.

 

1. Frank Zappa som skurk i Miami Vice
Showdown på yatchen! Zappa legger frem ærendet sitt i ro og mak: noen skylder ham penger og han kommer ikke til å finne seg i tull. Dessverre ender det dårlig for vår mann, og han må selv gå planken.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

2. Michael Stipe som is-selger i The adventures of Pete and Pete
Fans av R.E.M bør ha fått med seg dette stive forsøket på å selge is. Den populære Nickelodeon-serien kunne også smykke seg med besøk av Iggy Pop.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

3. Snoop Dogg i Just Shoot Me
Snoop Dogg AKA Snoop Lion gestalter sitt sleske selv i denne delvis forglemmelige serien om gjengen bak motemagasinet Blush. De kjølige replikkene sitter ganske bra og jammen gråter ikke Snoop litt på slutten der også.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

4. Bob Dylan i Dharma and Greg
I episoden «Play Lady Play» (hehe…) går det ikke bedre enn at hobby-trommisen Dharma tar jobb som batterist for selveste Dylan. Eplekjekt kommenterer hun sitt eget spill: That’s a little too funky for your style.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

5. Stevie Wonder sampler hele familien på The Cosby Show
En av tidenes beste cameos? Etter at Stevies limousin kræsjer inn i familien Huxtables bil, inviterer han dem i studio for å vise frem det nyeste innen samplingsteknikk. Roots-trommis Questlove har senere uttalt at episoden sannsynligvis bidro til en økende interesse for samplingskultur i USA.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

6. Ringo Starr som mini-togkonduktør i barne-tv-serien Shining Time Station
Etter en lengre clean-up periode på slutten av 80-tallet, bestemte Ringo seg for å få en skikkelig jobb. Eks-Beatlen hadde konduktør-rollen hele første sesong inntil George Carlin tok over.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

7. Leonard Cohen som viktig franskmann i Miami Vice
Også fra Miami Vice. Denne serien hadde jo alt: En fransktalende Leonard Cohen, raske båter, skulderputer og sultne alligatorer.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Avdelingsleder:
ann.kunish@
kul.oslo.kommune.no

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!